Loading icon

Turkkilainen keittiö: jälkiruoat, keitot, salaatit ja muut ruoat

Turkkilainen keittiö on todellinen mestariteos, joka ansaitsee huomiosi. Se on kehittynyt hyvin pitkään, joten meidän aikanamme siinä on valtava määrä erilaisia ​​ruokia. Tuskin pääset lomallasi maistamaan kaikkia herkkuja, mutta suosituimpia kulinaarisia mestariteoksia kannattaa kokeilla lomalla!
Autolla matkustamisesta tykkääjät varaavat auton yleensä Turkki verkossa etukäteen. Istanbul Atatürk -lentokentällä kompaktin auton vuokraus maksaa alkaen 16 euroa per päivä ja Antalyan lentokentällä hieman kalliimpi - alkaen 18 euroa per päivä. Hinnat voivat vaihdella vuodenajasta, autoluokasta ja vuokra-ajasta riippuen.
Turkkilaisen keittiön pääpiirteet
Turkkilaiset noudattavat islamia. Siksi turkkilaisessa keittiössä ei käytännössä ole sianlihasta valmistettuja ruokia. Kulinaaristen mestariteosten luomiseksi kokit valitsevat kanan ja lampaan. Voit maistella näitä herkullisia ruokia paikallisissa ravintoloissa.
Turkkilainen keittiö liittyy suoraan pepperonin runsaaseen käyttöön. Tämä vihreä vihannes tekee ruokien mausta mausteisemman. Kuivattu pepperoni lisätään kulinaarisiin mestariteoksiin, joista monet matkailijat pitävät.
Lisäksi turkkilainen keittiö on suosittu oliivien käyttö, joita lisätään moniin ruokiin. Yksikään ateria ei ole täydellinen ilman annosta kauden vihanneksia. Niitä syödään tuoreena, paistettuna, marinoituna tai keitettynä.


Turkkilaiset juhlaruoat
Turkkilaiset rakastavat kalkkunaa, joten he valmistavat sitä melkein joka juhlapäivänä. Myös juhlapäiviin liittyy kaikenlaisia ​​makeisia, joista niin lapset kuin aikuiset pitävät.
Turkkilaiset salaatit ja alkupalat
Itse asiassa, välipaloja tässä maassa pidetään todellisena taiteena. Ne tulee tarjoilla pöytään ennen pääruokaa. Kylmät välipalat ovat mausteisen maun rapeita kurkkuja (valkosipuli + jogurtti), kaikenlaisia ​​sekoituksia, joiden pohjana on pepperoni. Jos puhumme kuumista alkupaloista, muista kokeilla suuria katkarapuja valkosipulilla (uunissa paistettu) sekä keitetyllä kanalla täytettyjä sienikorkkeja.
Turkissa on tapana valmistaa salaatteja ilman majoneesia. Kastikkeen roolissa on etikan, sitruunamehun ja oliiviöljyn seos. Salaatin koostumus sisältää ainesosia, jotka kokit valitsevat tiettyyn vuodenaikaan keskittyen.


Turkkilaiset keitot
Tässä maassa on tapana keittää ensiruoat runsaassa lihaliemessä. Keittojen pääraaka-aineet ovat kaikenlaiset kauden vihannekset, nuudelit, riisi. Munasta, sitruunamehusta ja oliiviöljystä valmistettu ruokalaji on melko suosittu. Tämä on sosekeitto, joka jättää pysyvän vaikutuksen.
Jos ulkona on kuuma kesä, tilaa herkullinen cacik-keitto jostain ravintoloista. Se valmistetaan kurkuista, siihen lisätään luonnonjogurttia ja aromaattisia mausteita. Myös tomaateista, sienistä, kanasta ja punaisista papuista tehdyt keitot ansaitsevat huomiosi.

Turkkilaiset jälkiruoat
Tämä on maa, joka voittaa jokaisen makeansyövän sydämen. Herkkuvalikoima on äärimmäisen laaja, joten löydät varmasti mieleisesi. Kokeile turkkilainen halvaa, rapeita taikinapalloja, baklava herkulla sokerisiirappilla. Lisäksi pidät makeassa siirapissa keitetystä kvitteestä, jota voi maistella joka turkkilaisessa ravintolassa. Muista tutustua turkkilaisen keittiön kanssa, jos päätät lähteä lomalle tähän maahan. Tulet iloisesti yllättymään monista herkullisista ruoista, joita haluat maistaa uudelleen!