Loading icon
Matkavinkit Pariisin lomalle

Pariisi on suosittu matkakohde sekä viikonloppumatkalle että pidemmälle lomalle. Kaupunki hurmaa kävijänsä kauniilla arkkitehtuurillaan, herkullisella ruoallaan ja romanttisella tunnelmallaan.ariisi on suosittu matkakohde sekä viikonloppumatkalle että pidemmälle lomalle. Kaupunki hurmaa kävijänsä kauniilla arkkitehtuurillaan, herkullisella ruoallaan ja romanttisella tunnelmallaan.

Ranska on romanssin, muodin ja kauniin luonnon maa
Ranska on romanssin, muodin ja kauniin luonnon maa

Ranska valloittaa ensi silmäyksellä kauneimmilla maisemilla, arkkitehtonisilla ihmeillä, mukavilla lomakohteilla ja kulinaarisilla mestariteoksilla. Maailman romanttisin maa, kuten ennenkin, valloittaa Provencen ja Burgundin mehukkaiden ja viehättävien maisemien kauneudella ja raikkaudella. Romantiikka ja ylellisyys kauniina yhdistelmänä ilmentyvät Versaillesin, Fontainebleaun palatsikompleksien kauniissa arkkitehtuurissa, ja Carcassonnen linnojen tiukka ja valloittamaton kauneus näyttää salaperäisesti kauniin luonnon taustaa vasten.

Lomat Ranskassa: löydä taianomaisen maan salaisuudet!
Lomat Ranskassa: löydä taianomaisen maan salaisuudet!

Ranska! Mikä voisi olla taianomaisempaa ja kauniimpaa kuin pelkkä ajatus, että pääset pian nauttimaan tämän tyylikkään maan kauneudesta ja loistosta kaikessa mielessä.

Lyon - kutojien kaupunki
Lyon - kutojien kaupunki

Rhônen departementin hallinnollinen keskus Lyon sijaitsee kahden joen - Rhônen ja Saonen - yhtymäkohdassa. Roomalaiset perustivat sen vuonna 43 eKr. Kaupunki on ollut olemassa yli 2000 vuotta. Lyon oli Rooman Gallian pääkaupunki valtakunnan romahtamiseen asti. 60 gallialaisen heimon edustajat osallistuivat tässä kaupungissa pidettyihin festivaaleihin ja kokouksiin. Heidän viihde oli erittäin julmaa. Vuonna 177 keisari Marcus Aurelius määräsi julkisesti teloitetun 43 kristityn, nyt tunnemme heidät "Lyonin marttyyreina".