Loading icon

Sri Lanka: hotellit, rannat

Sri Lanka: hotellit, rannat

Etelä-Aasian saarivaltio, jota kutsuttiin "Ceyloniksi" vuoteen 1972 asti, tuli tunnetuksi kaikkialla maailmassa eliittiteestä, jota kasvatettiin paikallisten asukkaiden vaalimilla smaragdiviljelmillä. Subekvatoriaalinen monsuuni-ilmasto tarjoaa optimaaliset olosuhteet rantalomalle kaikkina vuodenaikoina. Sri Lankassa hotellit ovat vieraanvaraisia ​​ja viihtyisiä – paikalliset ovat onnistuneet luomaan trooppisen paratiisin tunnelman, joka ympäröi vieraitaan vilpittömällä vieraanvaraisuudella. Saapuessasi saarelle sinua tervehtivät kukkivat hedelmäpuut ja hyvin hoidetun puutarhan epätavallinen tuoksu.

Mukavaa matkaa varten turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Sri Lankassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Colombon lentokentällä on 16 euroa päivässä. Autoskanneripalvelun avulla voit säästää jopa 70 % autonvuokrauksesta.


Täällä norsut vaeltavat vapaasti hiljaisilla ja vilkkailla kaduilla, ja maailman herkullisin kala kypsennetään paikallisissa ravintoloissa. Sri Lankan matkan hinnat ovat suhteellisen alhaiset, millä on myönteinen vaikutus matkailun kiinnostuksen kasvuun tässä lomakohteessa. Lähes koko saaren rannikkoalue on täynnä pehmeää hiekkaa, ja suositut laskeutumiset mereen ovat lempeitä ja turvallisia kokemattomillekin uimareille. Sri Lankan parhaat rannat kuuluvat Nuwara Eliya, Ventota, Kalkudah, Passekudah, Kalutara ja Beruwala lomakohteisiin. Buddhalaisuuden ideologia on niin täyttänyt saarilaisten maailmankuvan, että on erittäin vaikea löytää hyväntahtoisempia ja myötätuntoisempia ihmisiä. Todellinen harmonian ja rauhallisuuden valtakunta leviää ympärillesi. Tämä tunne on tunnettava ja ymmärrettävä täysin, koska kunnioittavaa iloa ja täydellistä mielenrauhaa on vaikea kuvailla tutuin sanoin.

Sri Lankan matkat eivät ole vain tavallinen matka ikivihreään lomakeskukseen, vaan mahdollisuus tuntea itsesi, löytää "minäsi" uusia puolia ja katsoa maailmaa suurilla silmillä. Paikalliset eivät turhaan kyllästy toistamaan tuntevansa vain kolme väriä: taivaan ja valtameren turkoosinsininen, hiekkarantojen kulta ja trooppisen kasviston smaragdinvihreä. Täällä ei ole surun ja surun sävyjä, ja kaikki vastoinkäymiset havaitaan filosofisella tyyneydellä ja toivolla parasta. Sri Lankaan retkiä ostaessasi tutustut muun muassa majesteettisiin gepardeihin ja leopardeihin, erilaisiin apinoihin ja tietysti norsuihin, joita voi nähdä luonnollisessa elinympäristössään. Kun matkustat ympäri entisen Ceylonin, muista, että he eivät mene ulkomaiseen temppeliin charter-kirjeensä kanssa, mikä tarkoittaa, että tiettyjä sääntöjä on noudatettava, varsinkin kun vierailet uskonnollisissa pyhäköissä. Kunnioita jonkun toisen uskontoa!

Retket Sri Lanka tarjoaa monipuolisimman ja hämmästyttävimmän, mutta enimmäkseen pyhiinvaelluskohteen. Joten temppelin kynnyksen ylittäminen on kiellettyä shortseissa tai säädyttömässä hameessa, hatuissa, vaatteissa paljailla hartioilla ja avoimella selällä. Myös kengät on riisuttava, joten suosittelemme kertakäyttöisten sukkien hankkimista hygieniasyistä. Paikallisista ei myöskään kannata ottaa kuvia ilman heidän lupaansa eikä poseerata Buddha-patsaiden edessä, varsinkaan selkä niitä kohti. On säädytöntä näyttää keskustelukumppanin jalkoja, ottaa asioita vasemmalla kädellä ja ojentaa etusormea ​​osoittamalla mitä tahansa esinettä. Muista myös pyhien eläinten, kuten lehmän, olemassaolo, jonka laiminlyönti tai epäkunnioittaminen on loukkaavaa paikallisia kohtaan. Sri Lankan mielenkiintoisimmat nähtävyydet. Yksi tunnetuimmista paikallisista uteliaisuuksista on paikalliset "kalastajat kepeillä", jotka laskuveden aikaan kaivavat ristinmuotoisia "ahveniaan" rannikon hiekkaan ja sitten istuvat niillä koko päivän odottamassa runsasta saalista.

Senkagagalapurissa (alias Kandyssa) saaren vieraat vierailevat mielellään Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha , jossa voit ihailla koristeellisia, kukkivia puita, palmulehtoja, runsasta kokoelmaa sisäkasveja ja monia kauniita orkideoita. Sri Lankan kiertoajelujen hinnat ovat erittäin edullisia, minkä ansiosta venäläiset turistit voivat suunnitella pitkiä matkoja, joiden aikana voit nähdä kaikki nähtävyydet. Turistien tunnistetuin ja paikallisen väestön arvostama on Hampaan temppeli Kandyssa, joiden freskot heijastavat elävästi ja värikkäästi valaistumisen saavuttaneen suuren opettajan elämää sekä pyhän jäännöksen ilmestymisen historiaa Ceylonissa. Sigiriyassa on näkemisen arvoinen Dambulla-luolatemppeli, joka toimii mahtavimman Buddha-patsaskokoelman asuinpaikkana, joista monet ovat yli 2000 vuotta vanhoja. Polonnaruwan kaupunki ei ole yhtä mielenkiintoinen: tässä kannattaa kiinnittää huomiota Lankatilyakan temppeli ja suurenmoinen 13 -metrinen Buddhan patsas. Itse asiassa koko Alakhan Pirivena -luostarin alue on ulkoilmamuseo. Kivikompleksin korkeimmalla tasolla on nykyinen rukoussali. Erityisen vaikuttava on Rankot Veheran luostari – valtava stupa, yli 50 metriä korkea!

Kivitemppeli houkuttelee aina turisteja, ja siellä on neljä hämmästyttävän realistista kallioon kaiverrettua Buddha-patsasta. Sri Lankan lomakohteet ovat täynnä kaikenlaisia mieleenpainuvia paikkoja. Sen alueella sijaitseva Nuwara Eliya eli Sri Pada -vuori on luultavasti suosituin pyhiinvaelluspaikka. Kymmenet tuhannet turistit lähtevät vuodesta toiseen vaellukselle pyhän jalanjäljen luo. On huomionarvoista, että tätä pyhäinjäännöstä kunnioittavat neljän uskonnon seuraajat: buddhalaiset ovat varmoja, että jalanjäljen jätti Gautama Buddha, muslimit todistavat, että se oli Aadam, joka polveutui taivaasta, hindut antavat jäljen korkeimmalle jumalalleen Shivalle, kutsuen romanttisesti huippua. Srivan Adipatam - "kosminen tanssi Shiva", ja kristillisen opetuksen mukaan apostoli Tuomas kulki täällä toden uskon valon Intiaan.