Loading icon

Atlantin tie

Atlantin tie

Länsi-Norjassa sijaitseva Atlantin tie (Atlanterhavsveien) on osa valtatietä 64, joka kulkee saariston saarten läpi ja yhdistää Budin ja Kristiansundin asutukset. 8274 metriä pitkä.
Ennakkoautonvuokraus Norjassa on kannattavaa. Voit vertailla hintoja verkossa ja saada jopa 70 % alennuksen vuokrauksesta. Esimerkiksi vuokraus Oslon lentokentällä maksaa alkaen 15 eurosta päivässä, Tromssan lentokentällä - 16 eurosta päivässä.


Maailman tunnustus
Tie on julistettu kulttuuriperintökohteeksi ja luokiteltu kansalliseksi turistireitiksi. Rakennus valmistui heinäkuussa 1989. Maksu korvasi valtiolle rakennuskustannukset, mutta 10 vuoden kuluttua maksu peruttiin. Atlantic Road on palkittu 1900-luvun rakennuksen ja maan parhaan turistitien tittelillä kilpaillen kuuluisan Troll Stairsin (Trollstigen) kanssa. Vuonna 2004 se oli Norjan kahdeksanneksi suosituin turistikohde, jossa kävi useita satojatuhansia kävijöitä ympäri vuoden.
Sitä käytetään usein uusien kalliiden automallien mainoksissa.Kuinka saapua vierailulle
Nähdyspaikan ominaisuudet viittaavat siihen, että se tarkastetaan suoraan ajoneuvojen avulla. Lähtö sinne tapahtuu E39-valtatieltä Trondheimin ja Alesundin välillä lähteviä teitä pitkin yksityisellä tai vuokra-autolla, itsenäisesti pyörällä tai osana turistiryhmää bussilla Molden kaupungista ja syrjäisemmiltä paikkakunnilta. Paras vierailukausi on kesäkuusta lokakuuhun. Kesällä etuja on paljon enemmän, mutta vain syksyllä luonnetta näyttävä Atlantin valtameri laskee tielle myrskyisen sään, joka on täynnä roiskepisaroita ja jopa aaltojen huipuja, joiden yli kulkee autoja. Delight yhdistettynä adrenaliiniin syleilee kaikkia, jotka ovat sellaisina hetkinä autoissa sisällä. Kylmällä säällä mahdollisuus nähdä valaita ja hylkeitä meressä kasvaa.
Majoitus
Atlantin tiellä ei ole runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Strmsholmen Sea Center tarjoaa mökkejä ja huoneistoja alkaen 400 NOK per yö. Tien vieressä on leirintäalue Atlanterhavsveien Sjstuer alkaen 250 NOK majoitus asuntovaunussa tai teltassa, alkaen 1050 NOK talo sesonkiaikana, hieman korkeampi kuin Hustadvika Guesthousen hinta. Kaikissa näissä paikoissa asiakkaat voivat vuokrata moottoriveneitä ja erilaisia ​​kalastusvälineitä. Paikkaa pidetään yhtenä Norjan kalastusmatkailun ystävien parhaimmista. Ei ole sattumaa, että paikalliset kalastajat käyttävät tietä ja sitä ympäröivää aluetta turskan ja makrillin kalastukseen.

Mitä katsoaMonet opaskirjat puhuvat seitsemästä tai jopa kahdeksasta Atlantic Roadin sillasta, mutta itse asiassa niitä on kuusi. Pisin niistä on Storseisundet-silta, 260 m pitkä, joka on myös suurin laivojen jänneväli, 23 metriä . Silta tunnetaan kaarevuudestaan, joka tietyistä kulmista näyttää siltä, ​​että se ei kulje minnekään. Tästä syystä sitä kutsutaan joskus "humatuksi". Muut sillat eivät ole erityisen kiinnostavia silloina. Yllä oleva ei koske siltoja. siitä avautuvat näkymät ja koko valtatieltä. Ne kiehtovat, shokeeraavat, täyttävät tunteilla kaikkein räjähtämättömimmätkin ihmiset. Kaikki eivät elämässä onnistu seisomaan Atlantin valtameren rannoilla, kuuntelemaan lokkien huutoa ja kalliorantaa vasten iskevien aaltojen huokauksia, tuntemaan raikasta merituulta, katselemaan kaukaa purjehtivia jahteja ja laivoja. Olosuhteet ovat ihanteelliset sekä rakastaville ihmisille että parannuskeinona henkisen trauman kokeneille. Tien varrella saarilla on taloja, haikaroita ja muita lintuja asuu suljetuissa luotoissa, jotka ruokkivat aallonpohjan tuomaa meren elämää. Useilla varustelluilla parkkipaikoilla ja pysähdyspaikoilla turistit, jättävät autonsa, tutkivat aluetta.Etäisyyden pohtimiseksi rakennettiin erilaisia ​​näköalatasanteita, jotka oli varustettu informatiivisilla tietoilla varustettuilla kilpeillä. Suosituimpia ovat vuonna mäellä kulkevat sillat. rengas Lyngholmen-saaren ympärillä. Sisäänkäynti kävelysillalle alkaa pystysuoraan kallio-osaan järjestetyistä tiloista pysäköintialueen lähelle. Väsynyt kävelyyn, käy viihtyisässä kahvilassa, mene matkailutietokeskukseen. Siellä on ilmainen wc.


Muuta viihdettä
Kalastusonnea haluaville tarjotaan jopa tuntivuokraa kehruuvapoja. Myrbrholmbrua silta on erityisesti suunniteltu kalastukseen. Sen molemmilla puolilla on tiestä erotetut parvekkeet. He nappaavat usean metrin korkeudelta Atlantin valtameren nopeissa vuorovesivirroissa elävän petomakrillin pyörivällä vieheellä. Pyydetty kala perataan välittömästi. Saalista odotellessa lokit pysyvät lähellä. Jos haaveilet kalastamisesta avomerellä, suuntaa Hholmenin kalastajakylään tai vuokraa moottorivene Strmsholmenin saarelta. Kolmesta tunnista oppaan kanssa avomerellä he pyytävät 750 NOK. Siellä on myös kuuluisa sukelluskeskus.
Jos sinulla on sukellustodistus, älä missaa tilaisuutta sukeltaa eloisaan vedenalaiseen maailmaan, joka houkuttelee kirkkaalla vedellä ja pohjavirroilla. Sukeltamisen hinta on alkaen 475 kruunua, joka sisältää venematkan, sukelluksen, rakkolevätarkastuksen, upotetut laivat ja kevätkalastuksen.

Naapurusto
Kristiansund
, joka sijaitsee koillisessa, ei ole turistiarvoa. Atlantic Roadista lounaaseen valtatie kulkee rannikkoa pitkin muinaisten norjalaisten asuttamien paikkojen läpi , kohti Bydin kalastajakylää. Nordnesetin niemimaalla on säilynyt pronssi- ja rautakauden hautakukkuja, joiden ohi vaellusreitti kiertelee lakkapeitteisten suiden ja kauniiden lumpeilla kasvaneiden järvien läpi pienelle hylätylle majakalle klo. maan reuna Byud vetoaa luonnon, rannikon elämän, toisen maailmansodan historian ystäviin. Kylän pohjoislaidalla sijaitseva rannikkokukkula on muutettu museoksi. Atlantin säilyneet linnoitukset Wall - natsien puolustuksen rantaviiva, rakennettu vuosina 1943-1944 pitkin koko Atlantin rannikkoa - on vapaasti saatavilla.