Loading icon

Perinteinen tšekkiläinen keittiö

Tšekkiläinen kansallinen keittiö on yhdistelmä vanhoja reseptejä, maantieteellisen sijainnin piirteitä ja naapurimaiden keittiöiden vaikutusta siihen. Pääominaisuus on yksinkertaisuus ja kaloripitoisuus.

Monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Tšekin tasavallassa saadakseen mukavan matkan. Keskimääräinen autonvuokraushinta Prahassa on 15 euroa päivässä, Brnossa - 16 euroa päivässä.

Tärkeimmät elintarviketuotteet ovat vihannekset: perunat, paprikat, kurpitsat, sipulit, porkkanat, tomaatit. Suosituimpia hedelmiä ovat: omenat, päärynät, aprikoosit, mansikat, sitruunat, luumut. Lihan osalta on syytä mainita: sianliha, vasikanliha, naudanliha, harvemmin siipikarja. On vaikea kuvitella tšekkiläistä ruokaa ilman maitotuotteita: smetanaa, voita, raejuustoa ja juustoja. Viljat ovat myös melko suosittuja, niitä käytetään murojen, lisukkeiden valmistukseen, keittoihin ja salaatteihin lisäämiseen. Mausteena ja mausteena käytetään: mustapippuria, paprikaa, valkosipulia, seesamia, kanelia, vaniljaa.

Tšekkiläiset nyytit
ovat tunnetuimpia ruoka, joka valmistetaan sekä arkisin että juhliin. Niitä käytetään lisukkeena, alkupalana voin ja valkosipulin kanssa. Klassiset nyytit valmistetaan hiivasta, jauhoista, vedestä, suolasta, maidosta ja sokerista. Bramborak on toinen mielenkiintoinen ruokalaji, jota ilman on vaikea kuvitella tšekkiläistä ruokapöytää. Resepti sisältää: sipulia, perunaa, munia, jauhoja, tummaa olutta. Mausteeksi käytä meiramia, mustapippuria. Tämän ruuan pääainesosa on savustettu rinta, joka luo epätavallisen maun. Leipäleivät paistetaan kasviöljyssä ja tarjoillaan rasvaisen kerman kera.


Ensimmäiset ruoat ovat varsin suosittuja, etenkin kasvis- ja lihakeitot. Papukeitto Tšekin tasavallassa valmistetaan punaisista papuista, sipulista, perunasta, vedestä, tomaateista, porkkanoista. Makkaroita käytetään lisäaineena. Mausteita täydentävät: timjami, mustapippuri, paprika, valkosipuli, persilja. Tuloksena on herkullinen, runsas ruokalaji, jolla on mausteinen maku ja epätavallinen tuoksu.

Possunsisä
on juhlaruoka, joka on aina mukana juhlapöydässä. Sen valmistukseen ei käytetä melkein mitään, paitsi: liha, sipulit, porkkanat, suola ja vesi. Tämä on yksinkertainen ruokalaji, joka ei käytännössä vaadi emännän osallistumista. Sinun täytyy vain olla kärsivällinen ja löytää aikaa. Ja sitten voit nauttia herkullisesta ruoasta, jolla on voimakas tuoksu.


Tšekin tasavallassa he rakastavat ja valmistavat usein kaikenlaisia leivonnaisia. Ducat-sämpylät ovat herkullinen ruokalaji, joka ilmestyy aina teen juomisen aikana. Resepti sisältää seuraavat komponentit: maito, hiiva, munat, sokeri, maissitärkkelys, jauhot. Täytteenä valmistetaan kerma: kermasta, hunajasta, voista, raejuustosta. Käytä lisäkkeenä: rommia ja vaniljaa. Tuloksena on herkullinen taikina, jossa on herkkä kuori ja ilmava kerma.