Loading icon

Lyon - kutojien kaupunki

Rhônen departementin hallinnollinen keskus Lyon sijaitsee kahden joen - Rhônen ja Saonen - yhtymäkohdassa. Roomalaiset perustivat sen vuonna 43 eKr. Kaupunki on ollut olemassa yli 2000 vuotta. Lyon oli Rooman Gallian pääkaupunki valtakunnan romahtamiseen asti. 60 gallialaisen heimon edustajat osallistuivat tässä kaupungissa pidettyihin festivaaleihin ja kokouksiin. Heidän viihde oli erittäin julmaa. Vuonna 177 keisari Marcus Aurelius määräsi julkisesti teloitetun 43 kristityn, nyt tunnemme heidät "Lyonin marttyyreina".

Kokeneet matkailijat haluavat varata auton Ranskasta ennakolta verkossa, vertailla hintoja, arvioita ja arvosteluja. Esimerkiksi Lyonin lentokentällä voit varata kompaktin auton lähes 15 eurolla päivässä, Lentokenttä CDG:n hinnat alkavat 11 euroa päivässä.

< p>

Sonan oikealla rannalla on kaupungin historiallinen osa. Italialaisilla kauppiailla, jotka asuivat täällä 1300-luvun alusta lähtien, oli suuri vaikutus tämän osan muodostumiseen. 300 vuotta myöhemmin Place Bellecour perustettiin Lyoniin, ja nyt se on kaupungin tärkein nähtävyys. Aukion keskellä on Louis 14 -patsas, jalustalla on allegorisia kuvia kahdesta joesta. Rona on mies, Sonna on nainen. Aukiolla on myös suihkulähde, joka toimii ympäri vuoden. Vain kovat pakkaset voivat vaikuttaa sen sulkemiseen.

Brokant-Stalingrad Streetillä saatat olla kiinnostunut antiikkimarkkinoista. Se on kooltaan kolmas Euroopan markkinoilla. Tavaravalikoima on yksinkertaisesti hämmästyttävä: löydät teoksia sekä renessanssilta että 1900-luvun puolivälistä. Antiikkien hintaan vaikuttaa mestariteoksen luomisaika.

< Lyon tunnettiin kutojien kaupunkina. Se sai tämän nimen, koska se on käännetty ranskankielisestä nimestä laitamilla sijaitsevalle Croix-Rousse-kukkulalle, jonne kutojat asettuivat.

< p>Lyon tapasi 1800-luvun lopun 50 000 kutomakoneen läsnä ollessa. Silkkikudoksen kehittyminen johti erityisten käytävien luomiseen, joita pitkin oli kätevää siirtää silkkipaaleja. Ranskan vastarintaliike käytti näitä samoja kohtia toisen maailmansodan aikana.
Lumieren veljekset olivat myös Lyonin asukkaita. Katua, jolla heidän perheen kartano sijaitsee ja nykyään museo, kutsutaan "Ensimmäisen elokuvan kaduksi".