Loading icon

USA. Mikä voi houkutella turisteja Alaskaan?

Huolimatta siitä, että tämä osavaltio on suurin, niin laajalla alueella asuu vain noin 730 tuhatta ihmistä. Väkilukultaan Alaska on viimeinen muiden osavaltioiden joukossa, syynä tähän voivat olla epäsuotuisat sääolosuhteet. Samaan aikaan matkailu kehittyy jatkuvasti. Ulkomaisten matkailijoiden määrä ylittää moninkertaisesti elävän paikallisen väestön. Suuri määrä turisteja tulee Euroopasta.

Monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Yhdysvalloissa. Keskimääräinen autonvuokraushinta JFK:n lentokentällä on 17 euroa päivässä, Las Vegasin lentokentällä - 18 euroa päivässä.
Alaskan vierailijoiden epätavallisen viihteen joukossa on koiravaljakkoajelu jäätiköillä. Myös äärimatkailijoille sopivat viihdelajit kuten melonta, koskenlasku, kalliokiipeily, vuorikiipeily ja maastopyöräily.

Alaskan pääpiirre on sen subarktinen viehättävä luonto ja villieläimet. Kaikki tämä näkyy useissa kansallispuistoissa, esimerkiksi:

1. Arktisen portit (Arktisen portit).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Glacier Bay (Glacier Bay).
4. Denali (Denali).
5. Katmai (Katmai).
6. Kenai Fjords (Kenai Fjords).
7. Kobukin laakso (Kobukin laakso).
8. Lake Clark (Lake Clark).

Kuuluisin on Denalin kansallispuisto. Sen alueella on korkein vuori McKinley sekä kuuluisa Kahiltna-jäätikkö.

Anchorage

Anchoragen kaupunkia voidaan kutsua lomailijoiden suosikkipaikaksi Alaskassa. Tämä on osavaltion suurin kaupunki ja kätevä lähtökohta erilaisille suojelualueille ja puistoille Alaskassa. Anchoragessa ollessaan on myös mahdollisuus nähdä revontulet. Joissakin hotelleissa on jopa erityinen "revontuleiden herätys" (henkilökunta voi herättää sinut sen alkaessa).



Juneau

Alaskan osavaltion pääkaupunki on Juneau. Siirtokunta perustettiin kullan louhinnan alkamisen jälkeen. Koska tähän pisteeseen ei ole rakennettu teitä, Juneau pääsee vain vesiteitse risteilyaluksilla tai helikoptereilla. Yhdessä päivässä risteilyalukset voivat tuoda noin 10 000 turistia. Juneaun tärkein nähtävyys on Mendelhallin jäätikkö, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä ja on vain murto-osa valtavasta Juneaun jääkentästä. Sen pituus on 12 kilometriä. Retkiä jäätikölle on saatavilla ympäri vuoden. Kesällä halukkaat voivat vierailla jäätiköllä klo 8-19.30. Jäätikölle pääsee veneellä tai helikopterilla.

Mundenhall-järven lähellä on vieraskeskus, joka tarjoaa tietoa jäätiköistä. Ja suuren läpinäkyvän lasin läpi voit katsoa yhtä jäätiköistä, joka sijaitsee järven takana.

Kaupunki menestyy myös matkamuistototeemien, korujen ja Tlingitin (Alaskassa asuvan intialaisen) symboleilla varustettujen T-paitojen myynnistä.Yksi Juneaun kaupungin kuuluisista paikoista voidaan kutsua Alaskan osavaltion museoksi. , joka sisältää suuren kokoelman historiallisia vempaimia, jotka liittyvät kullankaivuuaikoihin. Täältä löydät myös erilaisia muinaisia esineitä ja Alaskan asukkaiden taide-esineitä.

Lopuksi "Land of the Midnight Sun" vetoaa sekä esteettisten valokuvaajien että historian ja seikkailujen ystäviin.