Loading icon

Lounais-Englannissa ja Stonehengessä

Nämä ovat enimmäkseen maaseutualueita, jotka ovat piilossa niin pitkälle maan länsiosassa, että Lontoon vetovoima ei tunne täällä. Kaupunkeja, joissa on toria ja kirkkoja, on hajallaan kaikkialla. Lounais-Englannin meren rannikko on geologisesti vanhin. Alueen suurimmat kaupungit ovat Bristol (pohjoisessa) ja Plymouth (etelässä). Maaseudulla on kukoistavia kaupunkeja, joista osa on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Ja vielä aikaisemmin primitiiviset heimot asuivat täällä, heidän historiallinen perintönsä on upeissa Stonehengen ja Aveburyn muistomerkeissä Salisburyn tasangolla.

< p>Mukava matkan saamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Iso-Britanniassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Heathrow'n lentokentällä on 15 euroa päivässä, Edinburghin lentoasemalla vuokraus on lähes sama - alkaen 14 euroa per päivä.

Englannin "kaukaisessa" länsiosassa asuivat keltit, jotka lähtivät Cornwallista vierailla maantieteellisillä nimillä. Se oli täällä VI vuosisadalla. Legenda kuningas Arthurista syntyi. Kolmesataa vuotta myöhemmin Alfredin Wessex-hallituksista kasvoi uusi maa, Englanti. Kuningas Alfred, kerättyään armeijan, voitti tanskalaiset aivan Somersetin alangon sydämessä. Vielä lännessä sijaitsevat Devonin hedelmälliset punaiset maat, ikään kuin kaksi laajaa ylänköä - Exmoor ja Dartmoor - leikkaavat niitä. Jo heidän maisemansa antaa käsityksen paikallisen maan kauneudesta, joka paljastuu täydellä voimalla lähestyttäessä Cornwallin rannikkoa. Stonehenge 14 km Salisburystä pohjoiseen on muinainen kivirakennelma - Stonehenge.

< p>Tämä tunnetuin esihistoriallinen muistomerkki Euroopassa on sisällytetty Unescon maailmanperintöluetteloon. Arkeologit ovat kiistelleet kompleksin tarkoituksesta useiden vuosien ajan. Versiot vaihtelevat: teoriasta Stonehengen käytöstä auringonpalvonnassa ja uhrauksissa hypoteeseihin kivien tähtitieteellisestä merkityksestä, jotka ovat jättimäinen kalenteri. Kivirakennus ilmeisesti rakennettiin vaiheittain. Kaikki alkoi noin 3000 eaa. esimerkiksi silloin, kun ulompi suojakuilu ja oja tehtiin.

< p>
Renkaan sisällä pystytettiin seuraavan vuosituhannen aikana kalkkikivirakenteita. Kivet "tulevat" Marlborough Downsin kalkkilouhoksista, ja siniset lohkot triliitteille, valtaville kaarille, "saapuivat" kaukaa - Preselin kaupungista Etelä-Walesista. Huolimatta vakavista rajoituksista pääsyä kuuluisan esihistoriallisen muistomerkin holviin, Stonehenge on edelleen mysteeri paikka. Kivien uskotaan huokuvan parantavaa voimaa, ja niin vanhaan kuin nykyäänkin sadat ihmiset pyrkivät tänne kesäpäivänseisauksen päivinä.