Loading icon

Alanya - meri ja viihde

Alanya - meri ja viihde

Alanyan useat rannat ovat varusteltuja, siistejä ja viihtyisiä, sisäänkäynti merelle on lempeä ja kätevä lapsille. Tunnetuin on Cleopatra Beach, joka sijaitsee lähellä Damlatasin luolia. Kahden kilometrin mittainen rannikkokaistale on kuuluisa kultaisesta hiekasta ja Välimeren sinisistä, kristallinkirkaista vesistään. Sininen lippu liehuu rannan yllä - Turkin parhaiden rantojen erottuva piirre.

1. Mitä nähdä Alanyassa
Vuonna 1226 rakennettu linnoitus nimeltä Ich-Kale eli Alanya-Castle kohoaa yli 250 metriä korkealle jyrkälle kalliolle. Se oli kaupungin puolustava etuvartio, nyt se on arkeologinen kohde, jonka näköalatasanteilta on upeat näkymät Alanyan luontoon. Linnoituksen kaivaukset ovat edelleen käynnissä.

Alanian arkeologinen museo esittelee turisteille rikkaimman ja monipuolisimman näyttelyn historiallisista esineistä ja installaatioista - antiikista nykyaikaan. Kulttuuri- ja uskontoesineitä, modernia ja fossiileja – kaikki tämä on esillä Museo-Alanyan hallissa.

Alanyan delfinaario, jota kutsutaan myös Sealanyaksi, on toinen nähtävyys, joka ilahduttaa aikuisia ja lapsia. Rauskut, värikkäät merikalat, delfiinit, hylkeet ja jopa hait ovat vierailun arvoisia.
Fosforiluola eli Damlatash hämmästyttää mielikuvituksen värikkäillä ja kimaltelevilla kivimuodostelmillaan, tippukivikivimuodostelmillaan syntyi täällä yli kymmenentuhatta vuotta sitten. Nimi Damlatas tarkoittaa "pisaraa kiviä".

Jotta matkustaa Turkissa mukavasti, suosittelemme vuokraamaan auton Alanyasta täällä

2. Vesiaktiviteetteja ja kävelylenkkejä

Aktiivista virkistystä Alanyalla on matkailijoille runsaasti. Varjoliito, surffaus, purjelautailu, vesiskootteri ja banaani – nämä ovat vain muutamia aktiviteetteja, joita lomailijat voivat kokeilla rannalla rentoutuen.
Alanin satamassa järjestetään yöllä sytyttäviä diskoja ja vaahtojuhlia. Voit myös tehdä veneretken jahdilla tai veneellä. Lapsia ilahduttaa vesipuisto, jossa on monia vesiliukumäkiä.

3. Ruokaa ja makeisia.
Välimerellinen turkkilainen ja perinteinen eurooppalainen keittiö on esitelty runsaasti Alanyan kahviloissa ja ravintoloissa. Olipa kyseessä pieniä ja viihtyisiä jalkakäytäväkahviloita tai ravintoloita, joiden terassilta on upeat näkymät, löydät sekä eksoottisia että nykyaikaisia ​​ruokia kaikkialta. Juustolla ja yrteillä, dönerillä ja dolmalla täytetyt Gözleme-kakut eivät jätä ketään välinpitämättömäksi. Ja herkullisia turkkilaisia ​​herkkuja, vaahtokarkkeja ja hunajaa pähkinöillä, jäätelöä odottavat pieniä matkailijoita.
Alanya on aurinkoinen ja vieraanvarainen lomakeskus, joka odottaa vieraita ympäri vuoden.