Loading icon

Retket Orvietossa, Italiassa: mikä on näkemisen ja vierailun arvoista uteliaille matkailijoille?

Retket Orvietossa, Italiassa: mikä on näkemisen ja vierailun arvoista uteliaille matkailijoille?

Orvieto on pieni keskiaikainen kaupunki Keski-Italiassa, joka sijaitsee laaksossa lähellä Paglia-jokea ja seisoo vaaleanpunaisen tuffin kivellä.

Vierailu luolakaupungissa, joka sijaitsee kalliossa, on saatavilla vain järjestäytyneille turistiryhmille. Tämä muinaisen arkkitehtuurin muistomerkki on peräisin 800-luvulta eKr., joten se on erittäin arvostettu historian ystävien keskuudessa.

Mukava matkan saamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita kohteessa Italia. Keskimääräinen autonvuokraushinta Ciampinon lentoasemalla on 20 euroa päivässä, Fiumicinon lentoasemalla sama hinta. kuten kaupungissa, vaikka yleensä vuokraaminen lentokentällä on halvempaa.


Kaupunki voidaan ohittaa tunnissa, jos kävelet kapeita katuja pitkin menemättä temppeleihin ja katedraaleihin. Mutta tällaista kiusausta on erittäin vaikea vastustaa - uskonnollisten rakennusten kauneuden ansiosta Orvietosta on tullut kuuluisa eurooppalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Kaupungin pääaukiolla kohoaa katedraali, joka alusta asti XIII vuosisadalla oli piispa Francesco Monaldeschin asuinpaikka.

Näinä vuosina Orvietosta tuli kuuluisa kaikkialla Italiassa, ei vain paavi Bonifatius VIII:n syntymäpaikkana, vaan myös kaupunkina, jossa ihmeitä tapahtuu. Vuonna 1263, erään jumalanpalveluksen aikana, rituaalisesta isännästä (happamaton kakku) roiskuttiin oikeaa verta alttarin kannelle, minkä jälkeen pyhäkköä varten järjestettiin pyhäkkö.

Orvieton katedraali oli romaanisgoottilaiseen tyyliin rakennettu, sen julkisivut on koristeltu tyylikkäillä arkkitehtonisilla kokonaisuuksilla ja kullatuilla mosaiikeilla, päätornia täydentävät matalat terävät tornit, päällykset ja friisit.


temppelin sisäpuoli on yhtä ylellinen kuin sen ulkopuoli. Basilikan kolmeen osaan jakavat korkeat raidalliset pylväät on tehty tummasta ja valkoisesta kivestä, samat raidat koristavat basalttiseiniä.

Voi sanoa, että toista näin merkittävää temppeliä ei löydy täältä. koko maailma. Seinät täällä on koristeltu maalauksilla ja freskoilla, mosaiikkipaneelit ja maalaukset pyhimysten elämästä hohtavat niissä kirkkaasti.

Jos pidät Italiasta, voit juhlia uutta vuotta yhdessä sen suurimmista kaupungeista ja ennen Pyhä viikko, vieraile Orvieton temppelissä, jossa on upea ikonografia, joka kertoo kaikista tärkeistä tapahtumista antiikista Danten aikakauteen.

Orvieton alapuolella on labyrintti luolia, jotka tarjosivat etruskeille suojaa sateelta. Yhdessä kallioon leikatussa sellissä sijaitsee nyt Adrianin makeiset – suklaajälkiruokien valmistuksen mestari. Keskiajalla näissä luolissa säilytettiin Orvieto Classico -lajikkeen valkoviiniä. He sanovat, että juuri tämän jumalallisen juoman ansiosta kaupunki toimi pitkään paavin asuinpaikkana askeettisen Vatikaanin sijaan.Asutuksen läheisyydessä on jäänteitä on säilynyt etruskien temppeli, jonka jokaisella kadulla on joko barokkityylinen palatsi tai katolinen kirkko. Yhdellä Orvieton laitamilla on 1400-luvulla rakennettu Albornozin linnoitus.

Sitadellin vieressä on puisto, jonka läpi kävellessäsi on 62 metriä syvä kivikaivo. Tämä valtava vesisäiliö, jossa on tikkaat ja kääntösillat, rakennettiin antamaan linnoitukselle vettä puolustusta varten.

Kokoltaan melko pieni Orvieto on todellinen Italian kulttuuriperinnön aarreaitta. Rentoutuessasi tässä kaupungissa voit vierailla museoissa ja paavin palatseissa, nähdä esihistoriallisen hautausmaa kivisarkofageineen ja keskiaikaisia ​​tavernoja.