Loading icon

Brysselin ja Amsterdamin kuuluisimmat museot

Brysselin ja Amsterdamin kuuluisimmat museot

On ihmisiä, jotka eivät halua jäädä liian pitkäksi aikaa ja he pyrkivät monipuolistamaan ulkomaanmatkojaan. Loistava tilaisuus on varata kiertue kahdessa maassa, esimerkiksi Belgiaan ja Alankomaihin.

Ne, jotka haluavat matkustaa autolla, varaavat auton yleensä Belgiasta verkossa etukäteen. Charleroi Brussels:ssa kompaktin auton vuokraus maksaa alkaen 18 euroa per päivä ja Zaventemin lentokentällä hieman kalliimpi - alkaen 21 euroa per päivä. Hinnat voivat vaihdella vuodenajan, autoluokan ja vuokra-ajan mukaan.

Belgian pääkaupunki Bryssel on tunnettu keskiajalta lähtien. Kuninkaallisten museoiden rikkaimpien kokoelmien ansiosta kaupunki tunnetaan nykyään Euroopan suurimpana kulttuurikeskuksena. Kuvataidemuseon näyttelyssä on Rembrandtin, Brueghelin, Rubensin ja monien muiden hienojen maalareiden maalauksia. Modernin taiteen museo on suhteellisen nuori - se ei ole vielä 30-vuotias, mutta sen kokoelma on myös ihailun arvoinen, sillä se sisältää sekä belgialaisten nykytaiteilijoiden että maailmankuulujen maalareiden maalauksia: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Muut suurkaupunkimuseot ovat yhtä kuuluisia: Royal Institute of Natural Historyn näyttely esittelee planeetalla miljoonia vuosia sitten asuneiden jättimäisten kasvinsyöjien liskojen luurankoja. Ja soittimien museolla on Euroopan suurin erilaisten instrumenttien kokoelma, jonka määrä on jo pitkään ylittänyt 6 tuhatta. Herättää kaupungin ja suklaamuseon vieraiden huomion. Huomionarvoista on, että sisäänpääsy museoon ja erilaisten näyttelyiden maistelu ovat täysin ilmaisia.

Amsterdam ei ole kaukana Brysselistä kuuluisien museoiden määrässä. Alankomaiden pääkaupungin suosituin museo on Rijksmuseum. Se sijaitsee rauhallisessa viehättävässä nurkassa vanhan kaupungin yhden kanavan rannalla. Museon perusti aikoinaan Napoleon Bonaparten veli Louis Bonaparte. Nykyään se sisältää rikkaimman Alankomaiden kultakauden mestareiden maalausten kokoelman, jolla ei ole analogeja. Mutta turistit monista maista tulevat tänne, ei vain katsomaan Vermeerin, Pieter de Hoochin, Frans Halsin ja monien muiden mestareiden töitä, vaan ihailemaan yhtä täällä esitellyistä Rembrandtin teoksista - Yövartio.Kakkossijalla kävijämäärillä kuuluisan Rijksmuseumin jälkeen on vaatimaton talo Princesgracht Streetillä, numero 263. Sodan aikana juutalainen tyttö, jonka nimen tuntee koko maailma nykyään, Anne Frank piiloutui siihen perheensä kanssa saksalaisilta hyökkääjiltä. Hänen päiväkirjansa on nyt käännetty monille kielille, ja talo on nyt paitsi museo, myös holokaustin tutkimuksen tutkimuskeskus. Epäilemättä jokainen Amsterdamissa vieraileva turisti voi olla vierailematta Madame Tussaudsissa. Sen näyttely sisältää useita osia: tapahtumia ja katukohtauksia kultakauden kuuluisien henkilöiden elämästä, kauhuhuoneen ja julkkisten salin.