Loading icon

Mitä nähdä Ruotsissa

Mitä nähdä Ruotsissa

Suunnitteletko matkaa Ruotsiin, mutta mieleesi tulee vain IKEA ja ABBA? Jos on, niin voit lukea eteenpäin. Alta saat tietoa mielenkiintoisista paikoista ja nähtävyyksistä Ruotsissa. Jotkut niistä voivat olla melko kammioisia ja vähän mainostettuja suurelle yleisölle, mutta silti kannattaa mukauttaa Skandinavian reittisi niihin.
Mukava matkan saamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Ruotsissa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Tukholman lentoasemalla on 20 euroa päivässä ja Malmön lentoasemalla 18 euroa päivässä.
1. Chuleholmin kartano
Kiinteistö sijaitsee erittäin viehättävällä paikalla, 40 km Göteborgista lahden rannalla. Päärakennus rakennettiin 1898-1904 arkkitehtonisen eklektiikan aikakaudella. Asiakas oli James Frederick Dixon, menestyvä liikemies ja innokas englantilainen. Kiinteistön omistajan intohimon ansiosta talo rakennettiin englantilaisen taideliikkeen "Arts and Crafts" periaatteiden mukaan, jotka usein nojautuivat keskiajan esteettisiin periaatteisiin. Siksi kartano muistuttaa keskiaikaista linnaa.
Chuleholm saavutti laajan suosion, koska hän osallistui Lars von Trierin ohjaaman elokuvan "Melancholia" kuvaamiseen.
2. Astrid Lindgrenin maailma
Jos matkustat lasten kanssa, muista tutustua kirjailijan teoksille omistettuun puistoon. Se sijaitsee Astrid Lindgren Vimmerbyn kotikaupungissa, joka sijaitsee maan eteläosassa, 300 km Tukholmasta. Täältä löydät kokonaisen satukaupungin, jossa asuvat Peppi Pitkätossu, Carlson, Emil Lennebergistä ja muita kirjailijan sankareita. Jokaisella puiston sankarilla on oma talo, johon kuka tahansa voi mennä. Muista kuitenkin, että aikuinen joutuu kumartumaan sisäänkäynnin edessä, jos hän haluaa katsoa vierailevia sadun sankareita.
Puistossa on myös useita lavoja, joilla esitetään kirjoihin perustuvia esityksiä. Lapset voivat olla vuorovaikutuksessa suosikkihahmojensa kanssa henkilökohtaisesti.3. Reed Car Graveyard
Jos olet salaisuuksien, mystiikan ja hylättyjen esineiden fani, mene vintageautojen hautausmaalle Etelä-Ruotsissa lähellä Riedin kaupunkia. Paikalliset asukkaat loivat parkkipaikan amerikkalaisten toisen maailmansodan jälkeen hylkäämille autoille. Kaksi yritteliäistä veljeä perustivat parkkipaikan myydäkseen autonosia Norjaan. Parkkipaikka oli olemassa 1980-luvulle asti, jonka jälkeen se hylättiin.
Nyt luonto imee yhä enemmän näitä autoja, rungot ruostuvat ja puut kasvavat pohjan läpi. Ja tästä huolimatta koko laivaston kustannukset ovat tällä hetkellä arviolta 100 000 puntaa!
4. Gotlannin saari
Gotlanti
on Ruotsin saari Itämeressä. Täällä olevien ruotsalaisten sanotaan olevan erityisen ystävällisiä ja vieraanvaraisia, koska saarella on enemmän aurinkoisia päiviä kuin Manner-Ruotsissa. Visbyn saaren pääkaupunki oli aiemmin Hansapoliittisen ja taloudellisen liiton suuri kauppakaupunki, joten täällä voit ihailla keskiaikaista arkkitehtuuria, jonka juuret ulottuvat vielä pidemmälle. Visby on muuten listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.
Kokeneet matkailijat suosittelevat vierailemaan paikallisessa Strandgatanin kasvitieteellisessä puutarhassa ja Lummelunda Grottanissa luolat sekä kävellä Visbyn baarien läpi ja maistella paikallista olutta vohveleiden kera!

< img src="https://cdn.cars-scanner.com/20220719/sweden-gotland_Y4d3mX.jpeg" data-image="sweden-gotland_Y4d3mX.jpeg">