Loading icon

Heraklionin myytit ja legendat ovat saaneet inspiraationsa Minotauruksen haamuista

Heraklionin myytit ja legendat ovat saaneet inspiraationsa Minotauruksen haamuista

Eurooppalaisen sivilisaation kuuluisa kehto, Kreetan saari, vastaanottaa vuosittain miljoonia turisteja, jotka haluavat löytää itsensä kiihkeän Minotauroksen kuuluisasta labyrintista. Heraklion ei ole kuuluisa vain yhdestä pedon luolastaan.

Tämä on saaren pääkaupunki hetkeksi, joten voit asettaa sille korkeat vaatimukset: se on myös rikas kulttuuriperintö, muinainen historia täynnä tarinoita, tärkein koulutus- ja ostosväylä. Mutta tärkeintä on mahdollisuus sukeltaa päätä myöten muinaisen sivilisaation maailmaan ja elämään, tuntea olevansa osa legendaa, uskomattomien myyttien sankari.Kreeta ilmaportti

Kreikan viidenneksi suurin kaupunki Heraklion ilmestyy kaikessa loistossaan lomailijoille, jotka venyttelevät jalkojaan vasta useiden tuntien lentokoneessa istumisen jälkeen. Sieltä alkaa liike saaren kaupunkien läpi kreikkalaiselle siestalle. Ja vaikka valtava metropoli iloisesti avaa käsivartensa, sinun tulee ottaa selvää, mikä sinua odottaa.

Kun bussi kulkee sujuvasti kaduilla, turistit kohtaavat silloin tällöin yliopistoja, museoita, teattereita - kulttuuri ja koulutus ovat osoitteessa heidän parastaan. On täysin mahdollista, että matkan varrelle tulee satama, mutta yleensä se jätetään välipalaksi. Jotkut turistit myös vuokraavat auton Kreikassa. Suosittelemme varaamaan auton etukäteen, Heraklionissa se maksaa lähes 15 euroa päivässä, Heraklionin lentokentällä - lähes 10 euroa päivässä.

Tarina alkaa tavallisesta satamasta, jonka Kreikka on päättänyt ikuistaa myytteihin. Muutaman kilometrin päässä kaupungista avulias kreikkalaiset esittelevät sinulle Knossoksen palatsin rauniot. Tämä on juuri se paikka, jossa paikallisten tarinoiden mukaan verenhimoinen puolihärkä, puoliksi ihminen, joka syö ihmisiä, vaeltelee edelleen.Totta, muinaisista ajoista lähtien kertaa, kaikki on edelleen ennallaan, mutta silti se on hieman ahdistavaa. Loputtomat käännökset, monimutkaiset käytävät, kulkuaukot – kenties juuri näitä teitä paikalliset pakenivat elääkseen hieman kauemmin kuin Heraklionin kaupunki Minolaisen sivilisaation hallitukselle osoitetun hallinnon kanssa.

Mistä Heraklionin kulttuuriperintö alkaa

Voit lujittaa eloisia vaikutelmia vierailemalla arkeologisessa museossa. Kaikki löydöt vietiin tähän paikkaan, joista monet on päivätty kolme tuhatta vuotta sitten eKr. Uteliaisimmille esitetään ja kerrotaan kreikkalaisten aseiden käytöstä, keraamisen lautasen alkuperästä, kodin esineiden ainutlaatuisuudesta, josta muut sivilisaatiot voivat vain haaveilla.

Mutta patsaat ja freskot ilahduttavat kaikille, jotka kyllästyvät museon paikallishistoriallisiin kulmiin. Myös turisteille on avoimia alueita, joissa on taideteoksia ja historiallisia asiakirjoja.Muista itsesi, kun katseli avoimesti Gizan suuria pyramideja Egyptissä? Täsmälleen sama vaikutus on linnoituksen muurista, joka kuuluu Heraklionin elämän venetsialaiseen aikakauteen. Kreetalla on 60 metriä massiivinen rakennelma, joka ympäröi kaupungin vanhaa osaa.

On selvää, että kuten kaikesta muusta Kreikasta, täällä on säilynyt vain vähän, mutta Pantokratorin ja Jeesuksen portit ovat yhä pystyssä, ne ovat näkemisen arvoisia.
Iraklionin kaupunki Kreetalla ei lopu tähän. Jos tartut paikalliseen hänen kaulaan, hän on valmis johtamaan kenet tahansa ei-turistipoluille pienellä rahalla. Ja sinun täytyy kävellä viikkoja - jokainen kivi siellä muistaa edelleen Herkuleen jalat.Joten kirkot, linnoitukset Martinengo ja Kules, katedraalit, hienot venetsialaiset suihkulähteet, myyttisten nimien kadut (Theseus, Daedalus) sekä modernit arkkitehtoniset rakenteet odottavat sinua.

Emme myöskään jätä ostoksia sivuun. Paikallisen maun saamiseksi menemme basaareihin, jotka yleensä ja missä tahansa maassa, mutta matkamuistoja, suosittuja tuotemerkkejä ja antiikkiliikkeitä on täällä hajallaan. Näin voit valita söpön pikkujutun, jota voit sitten ihailla pitkiä iltoja lasillisen muinaista kreikkalaista Retsina-viiniä kera.