Loading icon

Bergenin vanha kaupunki

Norjan Bergenin kaupunki on maailman kuuluisin pikkukaupunki, jossa voit levätä hyvin. Täällä, jollain uskomattomalla tavalla, nykyajan myrskyinen rytmi ja rikkaan historian omaavan vanhan kaupungin suloinen viehätys elävät rauhassa rinnakkain.

Monet turistit varaavat auton Norjasta verkossa ennen matkaa saadakseen edullisen vuokrahinnan, nähdäkseen enemmän nähtävyyksiä eivätkä ole riippuvaisia matkaryhmistä. Bergenissä kompaktiluokan auton vuokraushinta alkaa 15 eurosta päivässä, Oslossa 18 eurosta päivässä. jos vuokraat pidemmäksi ajaksi, saat alennuksen.

Bergen, Norja, on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Esimerkiksi kun saavut Bergeniin, sinun on ensin mentävä Hanseatic Bryggenin pengerrykseen. Siellä ilmestyivät kaupungin ensimmäiset rakennukset. Täällä on muinaisia satamatiloja, ja itse ranta-aluetta pidetään Norjan kuuluisimpana keskiajan asutuksena. Bryggenin kortteli kuului hansakauppiaille neljän vuosisadan ajan ja vaurioitui usein tulipaloissa. Kapeat kadut ja synkät galleriat näyttävät vievän sinut takaisin kaukaiseen menneisyyteen. Täällä sijaitsee myös Hansaliiton museo, jossa voit tutustua hansakauppiaiden elämään ja vierailla säilyneissä halleissa, joissa hansakokoukset pidettiin.



Kiinnostava on myös Bryggen-museo, josta saa kokonaiskuvan keskiajan käsityöstä, kaupasta ja arjesta. Pyhän Marian kirkkoa, joka sijaitsee aivan museon takana, pidetään Bergenin vanhimpana. Se rakennettiin 1200-luvulla.

Bergenissä muista nähdä Royal Residence ja Haakonshallen, vastaanottosali. Ne rakennettiin vuonna 1247 ja 1261. Lähistöllä on kuuluisa vuonna 1270 rakennettu Rosencrantz-torni, jota rakennettiin uudelleen useita kertoja, parannettiin ja laajennettiin puolustustarkoituksiin. Tämä torni oli hansakauppiaiden vastustuksen ja vallan symboli.

Fleibanen-köysirata
on kuuluisa maamerkki Bergenissä. Hän nostaa turisteja kolmesataakaksikymmentä metriä merenpinnan yläpuolelle Fleyen-vuoren huipulle. Se tarjoaa vaikuttavan panoraamanäkymän kaupunkiin, vuonoille, vuorille ja upealle merelle.

Takaisin vuorelta voit turvallisesti laskea alas vuoren rinteitä, vaeltaa kaduilla, tuntea mitä se on - todellinen Bergen. Muista käydä kuuluisalla kalamarkkinoilla. Häntä koskevat arvostelut ovat yleensä positiivisimpia.



Taiteen ystävien kannattaa ehdottomasti vierailla Bergenin gallerioissa, joista on näkymät Lille Lungegerdsvann -järvelle, jossa on todella upeita maalauskokoelmia.
Kun olet Bergenissä, sinun tulee ehdottomasti käydä kuuluisan norjalaisen kotimuseossa säveltäjä Edvard Grieg, joka syntyi ja kasvoi täällä. Hän asui pienessä talossa järven rannalla ja sävelsi suuria musiikkiteoksiaan. Voit myös mennä hänen haudalleen, joka on kaiverrettu kallioon. Säveltäjä ja hänen vaimonsa Nina on haudattu tänne. Museo on nyt avoinna säveltäjän talossa.

On myös mielenkiintoista vierailla Vanhan Bergenin museo, joka sijaitsee aivan taivaan alla. Puutalot, perinteiset kaupungin arkkitehtuuriin 1700-1800-luvuilta, on säilynyt täällä. Tällaisia taloja on noin neljäkymmentä.

Muista muistaa Bergenin akvaario, jossa voit nähdä pingviinejä ja turkishylkeitä sekä kilpikonnia, käärmeitä ja jopa krokotiileja. Bergeniin suuntautuvista retkistä on tulossa yhä suositumpia. Lisäksi viihtyisät viihtyisät hotellit, lukuisat guesthouset, leirintäalueet ja yksityiset huoneistot ovat aina valmiina ottamaan vastaan vieraita.

Bergeniin pääseminen ei ole vaikeaa. Voit tehdä tämän mistä tahansa Norjasta ja eri kaupungeista Euroopassa lentäen, autolla, junalla tai lautalla. Bergenin lentokentälle lentää säännöllisesti Kööpenhaminasta, Tukholmasta, Amsterdamista, Frankfurtista ja Lontoosta. Voit myös lentää lentokoneella Prahasta, Berliinistä ja Pariisista, Riiasta ja Varsovasta. Arkisin bussi kulkee Bergenin lentokentältä kaupungin keskustaan viidentoista minuutin välein (viikonloppuisin - puolen tunnin välein). Bergeniin pääsee lautalla Tanskasta, mikä on erittäin jännittävää. Ja jos ostat lipun veneeseen, voit ajaa vuonoissa tai rannikolla.