Loading icon

Skandinaavinen kauneus. Mitä nähdä upeassa Norjassa?

Mikään ei ole miellyttävämpää kuin viettää lomasi meluisten vesiputousten, mahtavien vuonojen, uskomattomien vuorten ja ikuisten jäätiköiden seurassa. Mikään ei ole parempaa kuin loman viettäminen Norjassa. Kuitenkin, ei vain majesteettinen luonto - olennainen osa tätä kaukaista Skandinavian maata - voi monipuolistaa turistien vapaa-aikaa. Norja on myös kuuluisa museoistaan, kulttuurikeskuksistaan ​​ja gallerioistaan. Joten kuka tahansa voi löytää haluamansa ammatin ja paikan.
Monet turistit käyttävät mielellään autonvuokrauspalveluita Norjassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Oslossa on 18 euroa päivässä, Bergenin lentokentällä auton vuokraus on sama kuin kaupungissa, vaikka yleensä vuokraaminen lentokentällä on halvempaa.
Ei ole mitään järkeä puhua lukemattomista norjalaisista vuonoista mainitsematta niistä tärkeimpiä ja kuuluisimpia - Geirangerfjord. Kyllä, se ei voi ylpeillä laajalla laajuudella ja pituudella, mutta tämä on todella upea ja jännittävä paikka. Sen pääominaisuus on viehättävä värikäs maisema. Unohdetut maatilat ja kylät, vehreyden peittämät jyrkät kalliot, meluisat, murisevat vesiputoukset, jotka putoavat nopeasti joen kristallin sileään pintaan - kaikki tämä välittää täydellisesti rauhallisen, ankaran Norjan hengen. Mutta kauniit näkymät eivät suinkaan ole ainoa asia, joka viihdyttää turisteja. Lisäksi Geirangerfjordille on omistettu museo, jossa voit oppia lisää tämän alueen historiasta ja geologiasta.
Toinen nähtävyys sijaitsee toisen vuonon alueella. Preikestolen Rock sijaitsee hieman vähemmän kuuluisan Lysefjordin korkealla ja vaikeapääsyisellä rannalla. "Pulpit" - ja näin tämän luonnonmonumentin nimi on käännetty - on erinomainen ja jännittävä paikka. Kallio seisoo ylpeänä hieman yli kuudessadan metrin korkeudessa. Sen valtavalta tasangolta voit nähdä kauniita ja lumoavia paikkoja. Ei ihme, että tämä nähtävyys on niin suosittu sosiaalisissa verkostoissa. Täällä on jotain nähtävää.



Ei vähempää alkuperäinen ja upea on Hardangerin vuono. Monet kutsuvat tätä paikkaa Norjan "hedelmätarhaksi". Ja tämä ei ole yllättävää, koska keväällä se todella kirjaimellisesti hukkuu kukinnan ylellisyyteen. Lukuisat puut alkavat kantaa hedelmää kesällä, mikä tekee vuonosta taivaallisen paikan. Päärynöitä, omenoita, kirsikoita ja muita herkullisia hedelmiä roikkuu joka oksasta. Tämä nähtävyys on myös kuuluisa upeista panoraamoistaan ​​ja vapaa-ajan aktiviteeteistaan. Täällä turistit pitävät hauskaa koskenlaskusta ja kalastuksesta.


Seuraava nähtävyys on hieman erilainen kuin kaikki edellä mainitut, sillä Urnesin puukirkko on ihmisen, ei luonnon, pystyttämä arkkitehtoninen muistomerkki. Tämä temppeli on lähes yhdeksänsataa vuotta vanha. Tämä 1200-luvulla rakennettu kirkko on peitetty kaikenlaisilla legendoilla ja salaisuuksilla. Hänen lakoninen hahmonsa on vaatimattomasti, mutta samalla hyvin orgaanisesti kudottu ankaraan maisemaan. Jos turistit haluavat nähdä skandinaavisen arkkitehtuurin mestariteoksen, tämä paikka on juuri heille.
Norjassa on monia kiehtovampia ja mielenkiintoisempia paikkoja. Yksi maan pääkaupungeista, Oslo, tarjoaa hämmästyttävän kokoelman palatseja ja museoita. Luonto ja kulttuuri yhdistyvät uskomattomalla tavalla. Ja tätä varten sinun kannattaa ehdottomasti käydä tässä kylmässä skandinaavisessa kauneudessa.