Loading icon

Jakartan parhaat nähtävyydet

Jakartan parhaat nähtävyydet

Jakartassa on laaja valikoima nähtävyyksiä, jotka kattavat maan historian aina nykypäivään asti. Pääkaupungin ikonisista maamerkeistä vähemmän tunnettuihin nähtävyyksiin, jotka auttavat sinua ymmärtämään Indonesian ainutlaatuista kulttuuria, tässä on joitain kaupungin parhaista nähtävyyksistä.

Yksi suosituimmista vierailukohteista on Kota Tua tai Vanhakaupunki Batavia, viehättävä alue, joka on täynnä kahviloita ja museoita. Siellä on myös mukulakivinen keskusaukio, jossa voit ihailla sitä ympäröivien hollantilaisten siirtomaarakennusten kauneutta.

Monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Indonesiassa saadakseen mukavan matkan. Keskimääräinen autonvuokraushinta Balin lentokentällä on 16 euroa päivässä, Jakartan lentokentällä - 18 euroa päivässä.

Kota Tua

Kota Tua on historiallinen kaupunginosa, joka oli aikoinaan Jakartan siirtomaakeskus. Tällä naapurustolla on rikas kulttuuriperintö, ja se on läpikäynyt suuren elvytysohjelman, jonka tarkoituksena on kehittää aluetta eloisaksi turistikohteeksi.

Seudun tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Fatahillah Square (tunnetaan myös nimellä Taman Fatahillah), Jakartan historiallinen museo ja Wayang-museo. Nämä ovat upeita paikkoja tutkia kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää Indonesian historiasta ja siirtomaavallan vaikutuksista.

Lisäksi turistit voivat mennä myös Sunda Kelapaan, satama-alueelle, joka on usein täynnä valokuvaajia, jotka ottavat valokuvia rantaa reunustavista vanhoista veneistä.

Naapurustossa on myös Cafe Batavia, ravintola, joka luo uudelleen Alankomaiden siirtomaa-ajan. Se on yksi parhaista paikoista nauttia aterian ja kokea uudelleen Kota Tuan historiaa.

Pelabuhan Sunda Kelapa

Ciliwung-joen suulla sijaitseva Sunda Kelapa on Jakartan vanha satama. Se on myös Dutch East Indies Companyn rakentaman kaupungin ensimmäisen linnoituksen paikka.

Satama on täynnä rivejä perinteisiä purjeveneitä, jotka tunnetaan nimellä "pinisi", ja ne tarjoavat upeita valokuvausmahdollisuuksia. Nämä kuunarit ovat osa Jakartan historiaa ja niitä käytetään edelleen rahdin kuljettamiseen eri saarten välillä.

Mutta satamassa ei ole kyse vain kauniista maisemista, se on paikka, jossa tapahtuu paljon elämää. Laiturilla on ankkuroituja pieniä veneitä ja veden äärellä kyyrystyneitä ihmisiä.

Jos haluat saada toisenlaisen näkökulman tähän vilkkaaseen kaupunkialueeseen, lähde veneretkelle satamaan. Näin saat paremman kuvan siitä, millainen Sunda Kelapa todella on.

Kansallismuseo

Yksi parhaista paikoista tutustua Indonesian rikkaaseen historiaan on National Museum (Museum Nasional), joka avattiin virallisesti vuonna 1868. Sen 109 342 esineen kokoelma kattaa esihistoriallisen, arkeologian, etnografian, numismatiikka-heraldiikan, keramiikan ja maantieteen.

Jos sinulla on aikaa, nelikerroksinen rakennus on tutustumisen arvoinen. Siellä on neljä pysyvää näyttelyä, jotka on järjestetty teemoilla, kuten ihminen ja ympäristö; tieto, teknologia ja talous; sosiaalinen organisaatio ja asutusmallit; ja aarteita ja keramiikkaa.

Vanhassa Bataviassa Fatahilah-aukion vieressä sijaitsevassa museossa yhdistyvät hollantilaiset siirtomaa-ajan piirteet eleganteilla indonesialaisilla yksityiskohdilla. Pääsisäänkäynnin yläpuolella on hollantilaisen taiteilijan Ian Schouten Prinsenhofin lasimaalaus.

Dunia Fantasi

Dunia Fantasi eli Fantasy World on Jakartan suurin ja jännittävin huvipuisto. Yli 40 kyydin ja nähtävyyden kautta löydät jotain jännittävää sinulle ja perheellesi.

Puistossa on erilaisia ulkoiluajeluita, kuten Halilintar-vuoristorata, Arung Jeram ja Niagara-vesituki. Se on myös koti monille sisänähtävyyksille, kuten karusellille ja maailmanpyörälle.

Puistossa on myös vesipuistoja, kuten Atlantis Water Adventure. Siinä on aaltoallas, kelluva allas ja jatkuva jokiallas. Siellä on myös pari lastenallasta ja ravintolaa.

Kosenda Chinatown

Jakarta on kiehtova kaupunki, ja on tärkeää varata aikaa vieraillaksesi kulttuurinähtävyyksissä, jotka kuvastavat Indonesian, Kiinan, arabien, intialaisten ja malaijilaisten kulttuurien yhdistelmää.

Kosenda Chinatownin kaupunginosa on yksi kaupungin parhaista paikoista nähdä historiallista kiinalaista arkkitehtuuria. Tämä Unescon maailmanperintökohde on pakollinen käynti Jakartan matkallasi.

Täältä löydät monia mielenkiintoisia museoita, mukaan lukien Museum Bank Indonesia, joka kertoo Indonesian valuutan historiasta menneistä ajoista nykypäivään.

Lisäksi on olemassa hienoja ravintoloita, jotka sopivat täydellisesti aterian nauttimiseen samalla kun ihailet upeita näkymiä kaupunkiin. Joihinkin näistä kuuluu Awan Lounge, jossa on kaunis kattobaari, josta on upeat näkymät, sekä tyylikäs ravintola, jossa tarjoillaan maukkaita cocktaileja ja olutta.

Wayang-museo

Jos etsit vilauksen Javan wayang -nukketeatteriin, Wayang-museo on loistava paikka vierailla. Löydät täältä kaikenlaisia wayang-nukkeja (varjonukkeja) kaikkialta Indonesiasta.

Museossa on myös pysyvä näyttely, jossa on wayang-nukkeja muista maista, kuten Kiinasta, Intiasta, Vietnamista ja Ranskasta. Kun ne ovat kaikki saman katon alla, sinun on helpompi tarkastella ja oppia erityyppisiä wayang-nukkeja Indonesiassa.

Museo on pakollinen vierailu kaikille Kota Tuassa vieraileville, jotka haluavat oppia lisää wayangin historiasta ja sen roolista paikallisessa kulttuurissa. Se on erittäin kätevä paikka vierailla, koska se sijaitsee aivan Fatahillah-aukiolla, joten se ei vie liikaa aikaasi, jos olet jo tutkimassa vanhaa hollantilaista Kota Tuan siirtomaa-aluetta.

Jin De Yuanin buddhalainen temppeli

Jin De Yuanin buddhalainen temppeli on yksi Indonesian vanhimmista kiinalaisista temppeleistä. Vuonna 1650 perustettu temppeli houkuttelee sekä kiinalaisia että konfutselaisia uskomuksia.

Sisällä lukuisat hahmot ja patsaat täyttävät pääsalin, ja palvojat laulavat ja tarjoavat suitsukkeita. Temppelin takaosassa katosta leijuu jättiläinen pyörivä suitsuke.

Vuonna 1755 kiinalainen kapteeni kunnosti temppelin ja nimesi sen uudelleen Jin De Yuaniksi. Se on nyt kahdeksantoista buddhalaisen munkin koti.

Tempelikokonaisuus vaurioitui pahoin tulipalossa vuonna 2015, mutta kompleksi on avattu uudelleen Tan Adi Pranatan johtaman uuden johdon alaisuudessa. Ennen tämän vuoden kiinalaista uutta vuotta lyhdyt valaisevat alueen. Kompleksi on muistutus kiinalaisen yhteisön pitkäaikaisesta läsnäolosta Jakartassa. Se on pakko nähdä niille, jotka etsivät kulttuurista koetinkiviä.

Merdeka-aukio

Jakartan suurin ja suosituin aukio, Merdeka Square on yhden neliökilometrin avoin tila, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Sitä ympäröivät tärkeät valtion virastot ja rakennukset, kuten Merdeka-palatsi, Istiqlal-moskeija ja useita museoita.

Alue tunnetaan myös paikallisista messuistaan, käsityömarkkinoista ja sotilasparaaeista. Täällä sijaitsee Indonesian ensimmäisen presidentin Sukarnon itsenäisyystaistelun muistoksi suunnittelema kansallismonumentti.

Tuhannet indonesialaiset tulevat tälle aukiolle joka viikonloppu tai pyhäpäivä kävelemään, pelaamaan jalkapalloa tai vain istumaan ja rentoutumaan nurmikolla. Täältä löydät halpoja perinteisiä ruokia (bakso, nasi uduk ja ketoprak) ja monien katukauppiaiden myymiä matkamuistoja.

Kansallinen monumentti

Merdeka-aukion sydämessä sijaitseva National Monument on yksi Jakartan ikonisimmista maamerkeistä. Se symboloi taistelua Indonesian itsenäisyydestä ja on ylpeä symboli maan saavutuksista.

Obeliski – tai Monas, kuten se tunnetaan – on 132 metriä korkea ja sen päällä on liekki, joka on päällystetty aidolla kullalla (33 kg). Se on avoinna yleisölle ja tarjoaa erinomaiset näkymät kaupunkiin.

Siellä on myös historiallinen museo, jossa on dioraamoja, jotka kertovat Indonesian historian tärkeimmistä hetkistä. Siellä on myös itsenäisyyssali, jossa voit nähdä kopion itsenäisyysjulistuksesta.

137-metrisessä tornissa kupin päällä on myös näköalatasanne, josta on upeat näkymät ympäröivään metropoliin. Huipulle vievä hissi lähtee tunnin välein, ja siihen mahtuu 600 henkilöä.

Kansallinen hautausmaa

Jos etsit paikkaa, jossa vierailla Jakartassa, kansallinen hautausmaa on kannattava kohde. Se on yksi kaupungin historiallisimmista nähtävyyksistä, ja siellä asuu joitain Indonesian suurimmista sankareista.

Se on myös loistava paikka tutkia, jos olet kiinnostunut oppimaan Indonesian historiasta. Se on hiljainen alue, joka on täynnä kauniita rakennuksia, ja siellä on helppo viettää päivä kävellen ja ihaillen tunnelmaa.

Jos tunnet olosi hieman nihkeäksi, myös tällä alueella on hyviä ravintoloita. Muista tinkiä parhaasta hinnasta, etkä tule pettymään!