Loading icon

Veronan amfiteatteri: Ancient Arena Tour

Verona on kaupunki Pohjois-Italiassa, joka liittyy ensisijaisesti Romeoon ja Juliaan. Tämä assosiaatio on täysin oikea, koska täältä löydät paikan, jossa Juliet lepäsi, sekä hänen talonsa kuuluisan parvekkeen. Tämä ei kuitenkaan ole kaikki näkemisen arvoista vieraillessasi tässä historiallisessa kaupungissa. Piazza Bran pääaukiolla on yksi kaupungin suurimmista symboleista - muinainen amfiteatteri Arenda di Verona, joka rakennettiin vuonna 30 jKr. Ulkonäöltään se muistuttaa Roomalaista Colosseumia.

Ne, jotka ovat tottuneet matkustamaan yksin ilman opasta ja retkiryhmät voivat vuokrata auton Italiasta vuokratoimisto, eikä se ole riippuvainen kenestäkään. Pienikokoisen auton vuokraaminen Veronan lentokentällä maksaa keskimäärin 18 euroa päivässä, Roomassa voit vuokrata kompaktin auton 20 euroa päivässä.

Arena katsomoineen ja käytävineen on säilynyt alkuperäisestä rakennuksesta. Aiemmin niitä ympäröi vaikuttava kolmitasoinen julkisivu, joka on tehty Valpolicellan alueella louhitusta valkoisesta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä. Areena sijaitsi puolustusmuurien ulkopuolella, mutta niiden välittömässä läheisyydessä – sen tekijät halusivat estää keskustaa tukahduttamasta ulkopuolisia. Tähän päivään asti on säilynyt vain pieni fragmentti, jossa on neljä pelihallia. Paikalliset kutsuvat sitä Alaksi (Puolalainen siipi). Arkeologisessa museossa on esillä erilliset areenaa koristavat veistokselliset elementit (mukaan lukien portioksen pylväät).



Ensimmäistä kertaa seinien ulkorengas vaurioitui vakavasti kaupungin linnoitusten laajentaminen Theodorik Suuren johdolla (6. vuosisadan ensimmäinen puolisko). Tuho päättyi traagiseen maanjäristykseen vuonna 1117, jonka jälkeen sitä voitiin käyttää vain louhoksena. Samaan aikaan areenan purkaminen rakennusmateriaalien vuoksi kiellettiin.



Renessanssin aikana, kun antiikki koki toista nuoruutta, areenaa käytettiin ensin oopperanäyttämönä. Vuonna 1913 siellä lavastettiin yksi musiikin historian parhaista oopperoista, Giuseppe Verdin Aida. Näin ollen areenasta on tullut varsin suosittu konserttipaikka.

Päivällä areena on avoinna yleisölle, ei näyttelyitä eikä näyttelyitä. Turistit voivat kävellä katsomojen ympärillä, seisoa näyttämön keskellä tai kävellä käytävillä. Vieraillaksesi sinun on ostettava lippu.