Loading icon

Lomat Andorrassa: yleiskatsaus turisteille

Lomat Andorrassa: yleiskatsaus turisteille

Huolimatta siitä, että Andorran pinta-ala on vain 468 neliökilometriä ja itse ruhtinaskunta on kuudentena sijalla planeetan pienimpien osavaltioiden joukossa, sinä ilmeisesti täällä ei voi kyllästyä. Vuorenhuippujen, jokien ja järvien joukossa on luotu kaikki edellytykset kulttuurin rikastumiseen ja urheilun nauttimiseen, virkistävälle kävelylle, terveelliselle virkistykselle, gastronomisille nautinnoille ja ostoksille.

Yli 960 hotellia on saatavilla Andorra online-varauksiin erikoisalennuksilla jopa 70 %. Hotels Scanner auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset vertaamalla kaikkien suosittujen varausjärjestelmien hintoja kerralla.

Aktiivinen loma Andorrassa

Epäilemättä Andorran matkailijoiden tärkein vetonaula ovat koko perheelle hyvin varustetut hiihtokeskukset Alp2500 ja Vallnord sekä niihin liittyvät viihtyisiä hotelleja, baareja, ravintoloita ja klubeja. Yhdessä Euroopan korkeimmista vuoristoisista maista on 72 vuorenhuippua, joista osa on yli 2000 metriä korkea. Joulukuusta huhtikuun puoliväliin kestävän kauden aikana tänne saapuu extreme-talviurheilun faneja kaikkialta maailmasta.

 Upeat näkymät, luonnolliset lämpölähteet, raikas ilma ja rikas kasvisto tekevät tästä pienestä maasta ihanteellisen Patikointi-, urheilu- ja vuoristomatkailukohde. Yksi epätavallisimmista Andorrassa tarjottavista aktiviteeteista on asuminen iglutaloissa, jotka on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta.

 Toinen Andorran tärkeä etu on, että se on kätevä päästä sinne Barcelonasta.

Andorra lapsille


Andorraan lasten kanssa matkustaville perheille on useita vaihtoehtoja. Pienimmät vanhemmat jätetään päiväkodeihin, jotka avataan harkitusti suosituimmissa hiihtokeskuksissa. Vanhemmat lapset voivat osallistua hiihtoon erityisillä laduilla. Tuntit voivat olla yksilö- ja ryhmätunnit, mutta osallistuakseen tiimiin muiden lasten kanssa lapsella on oltava vähintään vähän ratsastusta.

 Lapsilla voi myös olla hauskaa epätavallisella koiravaljakolla. . Monissa ravintoloissa on värikkäitä lastenhuoneita, joista kannattaa tiedustella etukäteen.

 Jos lapset ovat jo kouluikäisiä, he saattavat olla kiinnostuneita Andorran mielenkiintoisista museoista, esimerkiksi Sähkömuseosta. tai sarjakuvamuseo.

Andorran nähtävyydet

Andorra on kiistaton kulttuurimonumentti, jossa nykyaikainen voi tutustua muinaisiin arkkitehtonisiin esineisiin ja uskonnollisiin instituutioihin. Monet kirkot ja temppelit ovat säilyneet tähän päivään asti koskemattomana, mutta kuuluisa Meritchellin Neitsyt (Mare de Déu de Meritxell) patsas on esitetty tarkassa kopiossa - alkuperäinen paloi tulipalossa vuonna 1972. Vanhassa osassa Andorra la Vellan pääkaupungissa on romaaninen Pyhän Tapanin kirkko (Eglesia de Sant Esteve); muutaman kilometrin päässä siitä on muinainen Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), jonka rakentaminen juontaa juurensa IX vuosisadalle.

 Lisäksi löytyy valtava määrä alkuperäisiä ja epätavallisia museoita. avoinna pienen ruhtinaskunnan alueella: osa on omistettu hajuvedelle ja tupakanpolttolle, kun taas toiset ovat omistettu aatelis- ja talonpoikatalojen jokapäiväisille piirteille.

Andorran kansallinen keittiö

Perinteinen andorralainen keittiö keskittyy paikallisiin tuotteisiin ja riippuu aina vuodenajasta. Täällä katalonialaisen keittiön, espanjan ja jopa ranskan parhaat maut yhdistetään mitä miellyttävimmällä tavalla. Pyrimme tuomaan esille tärkeimmän, mitä kannattaa kokeilla Andorran ruoasta eri vuodenaikoina.

 Syksyllä, kun metsästyskausi alkaa, ruhtinaskunnassa tarjoillaan riistaruokia (carne de caza) . Herkullisin on jänispaisti ja villisika.

 Talven kylmyyden myötä andorralainen gastronomia tarjoaa lämpimiä ruokia, jotka perustuvat sesongin vihanneksiin - kaaliin ja sveitsiläiseen mangoldiin.

 Pääsiäistä vietetään keväällä. , ja sitten ihmiset nauttivat makeista kakuista ja munkkeista "bunyol de vent" ja pääruoana syödään turskaa, silliä ja ankeriaan erikoismenetelmällä suolattuina.

 Kesä on naapurilomien aikaa, jolloin Andorra näyttää aina parhaat puolensa. Parhaat kokit valmistavat suositun katalonialaisen cannellonin – taikinaan käärittynä béchamel-kastikkeella peitettynä lampaan- tai sianlihan.