Loading icon

Amsterdam - turistien odotukset toteutuvat!

Amsterdam on legendaarinen vapauden kaupunki , joka on kuuluisa museoistaan, kanavistaan, kahviloistaan ​​ja viihteestään. Kaupungissa on 160 kanavaa, jotka yhdistävät Amsterdamin 90 saarta.

Hollannin pääkaupunkia kutsutaan usein "Pohjoisen Venetsiaksi",
vaikka varoitamme heti, että täällä ei tule näkemään gandoleja. Mutta Pyhän Markuksen basilikan roolissa on yhtä ikivanha Pyhän Nikolauksen temppeli, jota pidetään merimiesten suojeluspyhimyksenä ja joka on suojellut kaupunkia yli vuosisadan ajan, ja se sijaitsee enimmäkseen veden päällä. ei maalla.

< p>Ennakkoautonvuokraus on kannattavaa myös Alankomaissa. Voit vertailla hintoja verkossa ja saada jopa 70 % alennuksen vuokrauksesta. Esimerkiksi Amsterdamissa kompaktiluokan auton vuokraus maksaa lähes 15 euroa päivässä, Eindhovenissa  lähes 13 euroa päivässä.

Paljon on jo puhuttu kuuluisista kahviloista, jotka tarjoavat valikoiman kymmenestä eri marihuanalajikkeesta. Muuten, paikalliset eivät vieraile kovin usein näissä laitoksissa, jotka sijaitsevat kaupungin keskustassa ja houkuttelevat turisteja kaikkialta maailmasta. Lisäksi kahviloiden määrä on viime vuosina vähentynyt 1700:sta noin 200-300 toimipaikkaan. Kahvilan löytäminen ei ole vaikeaa - sen nimessä yksi kirjain maalataan vihreäksi ja ikkunoissa näkyy vihreiden sipulien seppele.

Kahviloissa käymiseen ei liity riskiä .
Nämä eivät ole ollenkaan pelottavia huumeriippuvaisia, vaan siistejä ja siistejä laitoksia, joissa on rauhallisia, hymyileviä vieraita. Yleisesti ottaen Hollannin alkuperäinen politiikka kantaa hedelmää: maassa tehdään paljon vähemmän vakavia rikoksia kuin naapurimaissa. Älä kuitenkaan unohda, että tilastojen mukaan pääasiallinen huumeriippuvuuden rikos Hollannissa on polkupyörien varkaus! Ole varovainen: kiukuttelevat pyörävarkaat haaveilevat kaksipyöräisen ajoneuvosi vetämisestä!

< p>

No, kyllä, tiedät varmaan itsekin, että punaisten lyhtyjen alue on ollut Amsterdamissa 1400-luvulta lähtien, ja prostituutio on laillista ja sitä pidetään arvostettuna ammattina. Jää vain selventää, että tämä kauhea paikka on yksi turvallisimmista alueista jo ennestään liian pelottavassa kaupungissa.

Arvellaan, että neljäsosa turisteista menee Hollantiin polttamaan laillisesti rikkaruohoa.
Mutta nyt olemme kiinnostuneita niistä kolmesta neljäsosasta, jotka eivät johda halpaviihdettä ja viimeisenä keinona humalassa rauhallisesti paikallisessa baarissa maistelevat Amsterdamissa valmistettua "Heinekeniä".

Mutta älä unohda ensin vierailla suuren Van Goghin museossa
, joka avattiin vuonna 1973 ja sisältää suurimman kokoelman verrattoman taidemaalarin töitä. Vanhassa 1600-luvun rakennuksessa on kuuluisan hollantilaisen mestarin Rembrandtin museo. Taiteilija asui tässä talossa, josta on nyt tehty upea museo, joka sisältää suuren määrän maalauksia ja lähes kaikki suuren taiteilijan ja kaivertajan etsaukset.

< p>
Muista myös, että kaupungissa on Amsterdamin historiallinen museo,
kuuluisa Riksmuseum, jossa on Jan Vermeerin ja parhaiden flaamilaisten mestareiden töitä, Madame Tussaudsin vahamuseo ja eroottinen museo, joka sijaitsee viidessä kerroksessa.

Päivällä Amsterdamissa
kävelevät kanavia pitkin ja vierailevat suurten taidemaalarien museoissa, yöllä he saulevat Melkwegin diskoissa, Escape ja muut kuuluisat klubit. Älä unohda väistää pyöräilijöitä ja älä hurahdu pehmeisiin huumeisiin (ja jopa koviin huumeisiin, joita et kuitenkaan tuskin saa tänne), niin Amsterdamista tulee sinulle kaunis, avoin ja vieraanvarainen kaupunki, jossa kaikki on hyvä (jos ei lasketa petollisia pyörävarkaita).