Loading icon

Kreikan suosituimmat museot

Tässä museossa on yksi maailman parhaista kreikkalaisten antiikkien kokoelmista, ja se kertoo tarinan Ateenan ja Kreikan noususta. Sen veistoskokoelma on vertaansa vailla.

Tässä museossa, joka sijaitsee Kifissiassa lähellä Ateenan keskustaa, on useita erilaisia kokoelmia. Löydät veistoksia, maljakoita ja pieniä esineitä.

1. Ateenan arkeologinen museo

Ateenan arkeologinen museo on Kreikan suurin ja paras arkeologinen museo, jonka vaikuttava kokoelma kattaa yli 11 000 näyttelyä. Tämä laaja valikoima antiikkiesineitä vaihtelee esihistoriasta myöhäiseen antiikin aikaan. Huolimatta esillä olevien esineiden valtavasta määrästä, museo ei koskaan tuntenut tungosta vierailumme aikana huolellisen ja harkitun ulkoasun ansiosta. Museo sijaitsee upeassa sitruunanvärisessä uusklassisessa kartanossa, ja se on jaettu useisiin huoneisiin ja lisätiloihin. Ihaile esihistoriallisten antiikkikokoelman muinaisia työkaluja ja löytöjä ja ihaile sitten kreikkalaisen kuvanveiston kehitystä kautta aikojen veistosteoskokoelmassa.

Ateenan arkeologisen museon kuuluisimpia esineitä ovat pronssinen luonnollisen kokoinen Zeuksen/Posiedonin (Epinetra) patsas, kultainen kypärä Troijan taistelusta ja ruostunut pronssinen Antikythera-mekanismi, jonka uskotaan olleen käytettiin navigointiin 20-luvun alussa eaa. Esillä on myös useita kauniita ja taidokkaita kultanaamioita, tikareita, koruja ja muita esineitä.

Ateenan arkeologinen museo perustettiin vuonna 1829. Se on ensimmäinen museo, joka perustettiin Kreikan vallankumouksellisen taistelun ja ottomaanien vallasta vapautumisen jälkeen. Se sijaitsee Exarcheiassa lähellä Ateenan ammattikorkeakoulua, ja sinne pääsee taksilla (5 minuuttia), metrolla (10 minuuttia) tai 25 minuutin kävelymatkan päässä Plakan/Akropoliksen alueelta. Se on avoinna 7 päivää viikossa ja lippujen hinnat ovat kohtuulliset. Saatavilla on erikoislippupaketteja, jotka sisältävät tämän museon, Bysantin ja kristillisen museon ja numismaattisen museon yhdellä hinnalla. Varaa liput tästä. Vaihtoehtoisesti arkeologinen museo sisältyy useimpiin Ateenan nähtävyyksiin. Katso täydellinen luettelo Ateenan lippuvaihtoehdoista täältä.

On mahdotonta tutustua Kreikan nähtävyyksiin yhdessä päivässä, samoin kuin viikolla, mutta voit nähdä maksimimäärän uusia paikkoja vuokra-auton avulla jollakin maan lentokentistä. Esimerkiksi Ateenassa voit vuokrata auton 17 eurosta päivässä, Korfussa - 16 eurosta päivässä.

2. Bysanttilainen ja kristillinen museo

Tämä vuonna 2004 kunnostettu upea museo on yksi maailman parhaista bysanttilaisen taiteen kokoelmista. Se sijaitsee Ilissian huvilassa, ja siinä on häikäisevä valikoima ikoneja, veistoksia ja freskoja kristillisessä kulttuurissa 3. vuosisadalta jKr. Näyttelyt on järjestetty ja luokiteltu osiin, jotta niitä on helppo tarkastella.

Kiinnostavimpia näyttelyitä ovat koptilaiset pappivaatteet, keramiikka ja panssari sekä maalaukset, käsikirjoitukset ja freskot. Siinä on yli 25 000 esineen kokoelma, ja se on yksi Kreikan suosituimmista käyntikohteista hartauden taiteen ystäville. Se on myös kuuluisa monimutkaisista mosaiikeista ja kauniista kuvakkeista, joita se säilyttää.

Bysanttilainen ja kristillinen museo sijaitsee Ateenan sydämessä ja on lähellä monia muita nähtävyyksiä, kuten Kolonakia, kansallispuutarhaa ja Kykladien museota. Tämä tekee siitä ihanteellisen paikan tutustua Kreikan pääkaupungin nähtävyyksien katseluun. Se esiintyy myös monilla kierroksilla kaupungin parhaimpiin museoihin, ja se voi olla osa pakettia, joka sisältää muita kohokohtia, kuten Akropolisin, Agoran ja Aristoteleen lyseumin.

Haluatpa sitten osallistua opastetulle kierrokselle tai vain kävellä näyttelyiden ympärillä yksin, tämä museo on ehdoton Ateenan nähtävyys. Jos vierailet museossa yksin, koko vierailun suorittaminen kestää muutaman tunnin. On suositeltavaa suunnitella aikasi sen mukaan, jotta näet kaikki näyttelyt yhdellä kertaa. Saadaksesi kaiken irti vierailustasi, tarkista museon lippujen hinnat ja aikataulut verkosta. Voit myös varata lippusi etukäteen välttääksesi viime hetken hässäkkää.

3. Kansallinen arkeologinen museo

Kansallinen arkeologinen museo on aarteita sisältävä museo, jossa on esillä Kreikan arkeologisten kohteiden kuuluisimmat löydöt. Se on myös tärkeä Kreikan valtion keräämien esineiden varasto. Museossa on valtava kirjasto, valokuva-arkisto ja kemian laboratorioita.

Museo sijaitsee vastapäätä Parthenonia ja muistuttaa sen pyhitetyn kallion rakennetta. Museo on muotoiltu porrastetusti, joten sen kokoelmiin pääsee helposti käsiksi. Se on Kreikan suurin arkeologinen museo, jonka kokoelmassa on yli 11 000 näyttelyä.

Se tarjoaa panoraamanäkymän antiikin Kreikan sivilisaation historiaan esihistoriasta myöhäiseen antiikin aikaan. Yksi museon tärkeimmistä kohokohdista on antiikkipronssikokoelma, joka on maailman suurin. Muita erottuvia kohteita ovat kuningas Agamemnonin kultainen kuolinaamio, Miltiadeksen kypärä, Marathonin taistelun persialaisia vastaan voittanut ateenalainen kenraali ja mykeneläinen soturimaljakko, joka kuvaa sotilaita, jotka marssivat sotaan heidän rakkaidensa jättäessä heille jäähyväiset. Siellä on myös huone, joka on omistettu Schliemannin Mykeneistä löytämille upeille aarteille ja toinen Santorinille, jossa on lumoavia nyrkkeilijäseinämaalauksia.

Vierailu kansallisessa arkeologisessa museossa on kuin aikamatkaseikkailu tosielämässä! Voit helposti viettää täällä useita tunteja tutkimalla näyttelyitä. Voit ostaa yhdistelmälipun Epigraphic Museum, Bysantine & Christian Museum ja Numismatic Museum sisäänkäynnistä alennettuun hintaan. Tämä on pakollinen vierailu seuraavalla Ateenan-matkallasi. Museo on avoinna joka päivä klo 9.30-17.30 paitsi 1. tammikuuta, pääsiäissunnuntaina ja yleisinä vapaapäivinä. Ryhmille ja opiskelijoille on saatavilla erikoisalennuksia.

4. National Museum of Contemporary Art

Vuonna 2000 perustettu National Museum of Contemporary Art (EMST) on yksi Ateenan tärkeimmistä kulttuurilaitoksista. Sen kokoelma sisältää maalauksia, installaatioita, valokuvia ja veistoksia sekä kreikkalaisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta, kuten Vlassis Caniaris, Nikos Kessanlis, Sirin Nesat ja Nan Goldin.

Sen päänäyttelytila sijaitsee entisessä Fix Brewery -rakennuksessa, joka on hieno esimerkki sodanjälkeisestä teollisuusarkkitehtuurista Koukakin kaupunginosassa. EMST:n kokoelmat ovat esillä kaikkialla rakennuksessa, jossa on myös luokkahuoneita, kirjasto ja museokauppa.

NMCA:n kohokohta on sen laaja pronssikokoelma, jossa on esillä yli 14 000 esinettä. Mukana on myös useita muinaisia lasi- ja keraamisia astioita sekä hahmoja, kattiloita ja aseita.

Toinen erottuva kohde on museon numismaattinen museo, jossa on yksi maailman laajimmista kolikkokokoelmista. Kokoelma on peräisin 1300-luvulta eKr., ja se lumoaa varmasti kaikki, jotka ovat kiinnostuneita antiikista.

Täältä löytyy myös lukuisia kirjoituksia ja marmoripatsaiden fragmentteja, mukaan lukien 36 alkuperäisestä 115:stä Parthenonin friisipaneelista, jotka kuvaavat katkelmia hyväntahtoisesta jumaluudesta ja ihmisyydestä, kuten jumalatar Athena kiinnittelemässä sandaaliaan tai kypärää. Miltiades, ateenalainen kenraali, joka voitti maratontaistelun persialaisia vastaan.

Muista poiketa Ateenan-matkasi aikana tässä kiehtovassa ja monipuolisessa museossa. On helppo ymmärtää, miksi siitä on nopeasti tullut suosittu nähtävyys, ja vaikuttavat antiikkiesitykset tarjoavat silmiä avaavan kurkistuksen Kreikan historiaan ja muinaisiin tapoihin. Saatavilla on erityinen lippupaketti, jonka avulla voit vierailla Akropolis-, Bysantin- ja kristillisissä sekä numismaattisissa museoissa yhden hinnalla!

5. Kreikan kansallismuseo

Kreikan kansallinen arkeologinen museo on maan suurin ja yksi tärkeimmistä museoista, ja siellä on vaikuttava kokoelma antiikin kreikkalaista taidetta. Tänne on koottu yli 11 000 näyttelyä kaikista kreikkalaisen maailman kolkista ja aikojen takaa, ja ne tarjoavat poikkeuksellisen panoraamanäkymän muinaisesta sivilisaatiosta esihistoriasta myöhäiseen antiikin aikaan. Tämän uskomattoman museon kohokohtia ovat kuuluisa pronssinen Charioteer sekä merkittävä veistos- ja metallityökokoelma, joka sisältää Praxitelesin ja muiden arvostettujen taiteilijoiden teoksia. Muita erottuvia kappaleita ovat arvoituksellinen Agamemnonin naamio ja ajanlaskentamekanismi nimeltä Antikythera, joka muistuttaa modernia analogista tietokonetta. Lisäksi museossa on esillä joitain Oraakkelista löydettyjä aarteita, temppeleitä ja Delphin aarteita, jotka ovat yksi tunnetuimmista muinaisista ennustamis- ja ennustuspaikoista.

Tämä vuosien 1866 ja 1889 välisenä aikana rakennettu vaikuttava uusklassinen rakennus rakennettiin ensin lukuisille 1800-luvulla Ateenassa ja sen ympäristössä tehdyille kaivauksille. Seuraavina vuosina sitä laajennettiin esineillä kaikkialta Kreikasta, ja nykyään sitä pidetään yhtenä kattavimmista arkeologisista kokoelmista koko Euroopassa.

Se on todellinen "sivilisaatioiden museo", joka tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä matka yhden maailman vanhimman ja kiehtovimman kulttuurin historiaan. Tämä vaikuttava kokoelma hyödyllisine esineineen ja taideteoksineen tekee Kreikan kansallismuseosta yhden Kreikan vierailluimmista museoista ja kaikkien Ateenassa vierailevien matkailijoiden pakollisen näkemisen.

Joitakin muita kohokohtia, joihin kannattaa tutustua tässä merkittävässä museossa, ovat Knossoksen upeat freskot, jotka kuvaavat urheilijoita, tanssijoita ja muita kohtauksia, jotka näyttävät ulottuvan vuosituhansien yli ja koskettavan meitä tänään. Ja tietysti kauniit karyatidit, jotka sijaitsevat täsmälleen siellä, missä ne alun perin sijaitsivat Akropoliksella, kun niitä käytettiin Erechteionin tukina.