Loading icon

Matkat Szegedissä, Unkarissa

Itsenäinen matka Szegediin on kätevin ja taloudellisin tapa tutustua Etelä-Unkarin kauniiseen vanhaan kaupunkiin ja parantaa terveyttäsi lämpölähteillä.

Juuri ennen matkaa monet turistit varaavat auton Unkarissa verkossa saadaksesi edullisen vuokrahinnan, nähdäksesi enemmän nähtävyyksiä etkä ole riippuvainen matkaryhmistä. Budapestissa kompaktiluokan auton hinta alkaa 15 eurosta päivässä, Budapestin lentokentällä hinta on suunnilleen sama - alkaen 14 euroa per päivä.

Kun suunnittelet itsenäistä matkaa Unkariin, voit kattaa kaikki tämän suhteellisen pienen maan houkuttelevimmat kaupungit ja alueet ja nähdä kaiken mitä haluat. Lippujen ostaminen Budapestiin sesonkiaikana - kesällä ja lomilla - voi olla vaikeaa ilman ennakkovarausta, joten itsenäisten matkailijoiden on parempi varata liput etukäteen.

Yksi suosituimmista matkoista. Kohteet Unkarissa on Szegedin kaupunki – Unkarin kolmanneksi väkirikkain kaupunki, joka sijaitsee Tisza-joen molemmilla rannoilla maan eteläosassa. 160 km:n matka Szegedistä Budapestiin kulkee helposti moottoritiellä tai junalla. Szeged ei ole vain yksi suurimmista, vaan myös yksi maan vanhimmista kaupungeista: ensimmäinen maininta siitä löydettiin 1100-luvun lähteistä. Mutta paljon aikaisemmin näissä paikoissa oli roomalainen Partiskumin asutus ja hunnien kuninkaan Attilan asuinpaikka.



Valitettavasti valtava määrä historiallisia rakennuksia ei selvinnyt vuoden 1879 ankarasta tulvasta - 6 000 talosta alle 300 säilyi. Mutta keisarin itsensä hyväksymä kaupungin entisöintiohjelma antoi kaupungille uuden ilmeen, ja nykyään turistit ja asukkaat nauttivat kävelystä Szegedin historiallisessa keskustassa, joka rakennettiin 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. modernissa ja jugendtyylissä.

Szegedin arkkitehtuurimonumenteista erottuu katedraali – vuonna keskusaukiolle rakennettu vanan temppeli 1930 punatiilestä ja siihen mahtuu jopa 5000 henkilöä. Turistit ihailevat eklektistä arkkitehtuuria ja ylellistä sisustusta. Tuomiokirkolle on asennettu yhdet Unkarin suurimmista urkuista.

Jotta nähdä Szegedin koko loisto omin silmin ja samalla optimoida kustannukset, itsenäistä kiertuetta järjestettäessä kannattaa kannattaa varata halvat lennot ajoissa ja vuokrata majoitus yksityiseltä sektorilta. Jos valitset huoneiston tai hostellin kaupungin keskustasta, Szegedin nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä.



St. Katedraalin vieressä sijaitseva Demeter-torni
, goottilaistyylinen 1400-luvun fransiskaanikirkko, vuonna 1778 rakennettu serbialainen kirkko upealla veistetyllä puisella ikonostaasilla. muutamat rakennukset, jotka selvisivät tuhoisasta tulvasta. Ja luonnonkatastrofin jälkeen Széchenyin aukiolle ilmestyivät Kansallisteatteri ja kaupungintalo, jugendtyylinen Reyokin palatsi ja jugendtyylinen synagoga.

Szeged on yksi Unkarin parhaat lomakohteet: Szegedin lämpölähteet saivat mainetta 1800-luvulla, kun höyrysauna rakennettiin. Lähelle 1900-luvun 20-luvulla rakennettiin kaivo, josta tulee ainutlaatuisten ominaisuuksien omaavaa kivennäisvettä, jonka lämpötila on jopa +50 ° C, tehokas maha-suolikanavan ja hermoston, tuki- ja liikuntaelimistön ja gynekologisen alueen sairauksissa. , astma ja psoriasis.

Vuonna 1981 avattiin Novoszegedin kylpylä, joka sai epävirallisen nimen "Sieni" kupolin alkuperäisen muodon vuoksi. Tämän kylvyn kivennäisveden koostumuksella on suotuisa vaikutus reumaasta, osteoporoosista ja gynekologisista sairauksista kärsiville. Hyödyntämään kaikki kylpyjen mahdollisuudet - aikuisten ja lasten altaat, saunat, höyrysaunat, solariumit - riittää, kun ostat pääsylipun erittäin edulliseen hintaan.Szeged tarjoaa hyvän valikoiman kolmen ja neljän tähden hotelleja luokkaan.