Loading icon

Retket Linzissä, Itävallassa

Kaikkia Eurooppaan matkustavia kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota Itävaltaan. Tämä maa on kuuluisa erityisestä armostaan, kulttuurien ja perinteiden monipuolisuudesta ja usein yksinkertaisesti hämmästyttää turistit.

Ennakkoautonvuokraus on kannattavaa myös Itävallassa. Voit vertailla hintoja verkossa ja saada jopa 70 % alennuksen vuokrauksesta. Esimerkiksi kompaktiluokan auton vuokraus Linzissä maksaa lähes 14 euroa päivässä, Innsbruckin lentokentällä - lähes 12 euroa päivässä.

< p>Kolmanneksi asutuin kaupunki on Linz - tämä on Ylä-Itävallan keskusta, se sijaitsee 197 km Wienistä. Muinaista kaupunkia ympäröivät viehättävät matalat vuoret ja se ulottuu Tonavan rannoille. Vuonna 2009 Linz tunnustettiin Euroopan kulttuurikeskukseksi. Tässä kaupungissa sykkii Itävallan sydän, täällä on säilynyt majesteettisia historiallisia ja arkkitehtonisia rakennuksia, viihtyisiä pubeja ja paikkoja rauhalliselle kävelylle.

Muinaisen kaupungin historia alkaa kelttiläisestä Lentosin asutuksesta vuonna 15 eaa. . e. Roomalaiset rakensivat tänne Lentian linnoituksen. Vuonna 799 kaupunkia alettiin kutsua Linziksi, sen suotuisa maantieteellinen sijainti vaikutti sen kehitykseen. 1400-luvun lopulla pikkukaupunki julistettiin Rooman valtakunnan pääkaupungiksi. Sillan rakentaminen Tonavan yli johti siihen, että Linzistä tuli merkittävä kauppaväylä Euroopassa.

< p>

Tänään Linziä pidetään oikeutetusti maan kehittyneenä teollisuuskeskuksena; metallurginen, kemian-, elintarvike- ja tekstiiliteollisuus kukoistaa täällä. Pikkukaupunkia pidetään yhtenä Itävallan kehittyneimmistä, siellä on 4 suurta yliopistoa. Linz on myös kuuluisa rikkaasta kulttuurielämästään. Täällä järjestetään vuosittain Bruckner-festivaali, Electronic Art Festival ja muita kansainvälisiä tapahtumia.

Ensimmäinen tutustuminen Linziin voidaan aloittaa paikallisten asukkaiden rakastetuimmalta ja suosituimmalta vuorelta - Pestlingbergistä, josta pääsee ylöspäin rautatie. Ylhäältä Tonavan rannalla sijaitseva kaupunki näkyy yhdellä silmäyksellä. Täällä huipulla on kuuluisa pyhiinvaelluskirkko Wallfahrtskirche, rakennettu vuonna 1738, sekä ainutlaatuinen puisto, jossa on Euroopan suurin kaktuskokoelma. Lapset voivat ratsastaa upealla Express Dragonilla tunnelin läpi.

< p>

Kaupungin kiertoajelu sisältää välttämättä vierailun Hauptplatzille - tämä on Linzin merkittävin aukio. Täällä voit nähdä Pyhän Kolminaisuuden pylvään, joka rakennettiin Jumalan kunniaksi, joka pelasti kaupungin rutolta. Huomionarvoista on ainutlaatuinen vanha raatihuone, joka on rakennettu goottilaiseen tyyliin. Turistit ovat kiinnostuneita vierailemaan barokkityyliin rakennetussa vanhassa katedraalissa ja uusgoottilaistyylisessä uudessa katedraalissa, jonka tornit yltävät 135 metriin.

Linzissä vieraillessa kannattaa poiketa Linzin linna, Friedrich III:n entinen asuinpaikka, taidemuseo sekä Mozartin talo, jossa kuuluisa muusikko sävelsi Linzin sinfonian. Voit oppia paljon mielenkiintoisia asioita alueen historiasta "Linzin alkuperä" -museossa. Kuuluisa itävaltalainen kaupunki kauniine puistoineen ja aukioineen, ainutlaatuinen arkkitehtuuri saa vieraat tuntemaan olonsa kuin sadussa.

Vanhassakaupungissakin kannattaa lähteä huvilaivaajelulle ja ehdottomasti kokeilla kansallista ylpeys - herkullinen Linzer-kakku. Itävallan retket ovat loistava tilaisuus esitellä kasvavia lapsia historiaan ja antaa heille eloisia unohtumattomia vaikutelmia.