Loading icon

Tallinna sai Euroopan vihreän pääkaupungin statuksen

Vaikka vuosi 2023 on vielä tarpeeksi kaukana, kilpailu vuoden 2023 vihreän Euroopan pääkaupungin tittelistä on jo käyty. Tuloksena tämän tittelin sai Viron Tallinna, joka onnistui ohittamaan Göteborgin (Ruotsi), Krakovan (Puola) ja Sofian (Bulgaria).

Myös autonvuokraus ennakkoon Virossa on kannattavaa. Voit vertailla hintoja verkossa ja saada jopa 70 % alennuksen vuokrauksesta. Esimerkiksi vuokraamalla Tallinnan lentokentällä voit varata auton 11 eurosta per päivä, Tallinnan keskustassa voit varata auton alkaen 10 euroa per päivä.

< p>
Finaaliin päässeet kaupungit arvioi perinteisesti kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluu kestävän kehityksen asiantuntija. Pääkriteeri kilpailuun osallistumiselle on kaupungin yli 100 000 asukkaan määrä. Tuomaristo arvioi ehdokkaat yli 10 kriteerin perusteella: ympäristön biologinen monimuotoisuus, veden ja ilman laatu, kestävä maankehitys, vihreän joukkoliikenteen käyttöönotto ja niin edelleen.

< p>
Tallinna sai arvosanat "4" - "5"
kaikkien kriteerien mukaan. Paikalliset viranomaiset taistelevat aktiivisesti vesistöjen puhtauden, biologisen monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta, säästävät vaivaa ja rahaa "ympäristöystävällisen" liikenteen kehittämiseen ja pyrkivät "kestävään" maankäyttöön.

< p>
Lisäksi Viron pääkaupunki
n asukkaat houkuttelevat jatkuvasti osallistumaan vihreisiin hankkeisiin. Huomaa, että nykyisen vihreän pääkaupungin titteli on Lahden kaupunki (Suomi) ja vuonna 2022 tätä ylpeää titteliä kantaa Grenoble (Ranska). Euroopan komissio on jakanut Euroopan vihreän pääkaupungin tittelin vuosittain vuodesta 2011 lähtien.