Loading icon

Bakun suosituimmat nähtävyydet

Baku – Azerbaidžanin pääkaupunki, sijaitsee Kaspianmeren rannikolla. Se houkuttelee miljoonia turisteja joka vuosi sen hämmästyttävän yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja luonnon kauneutta.

Mukavaa matkaa varten monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluja etukäteen. Keskimääräinen autonvuokraushinta kohteessa Azerbaidžan on 20 euroa päivässä. Esimerkiksi Jerevanissa kompaktiluokan auton vuokrahinta on alkaen 11 euroa päivässä, Tbilisissä hinnat ovat lähes samat. , vaikka vuokraaminen lentokentällä on yleensä halvempaa, voit vuokrata auton Batumin lentokentällä alkaen 6 eurosta päivässä.

< p>

Ateshgah
Ateshgah on tulitemppeli Bakun kaupungissa Azerbaidžanissa. Tässä muinaisessa persialaisessa pyhäkössä on kolmen uskonnon pyhäkköjä: zoroastrianismi, islam ja kristinusko. Sen rakensivat 10. vuosisadalla jKr. Shirvanshahit arkkitehdin Ibrahim ibn Ahmed Shirvanshahin johdolla. Nimi Ateshgah tarkoittaa "tulen paikkaa", atesh on zoroastrian sana tulta. Kompleksi sisältää karavaaniseraat, kylpylät, keittiöt, olohuoneet ja moskeijan.
Shirvanshahit (Shirvan-kuninkaat) rakensivat sen alun perin 1400-luvulla. Ennen islamisaatiota tässä paikassa sijaitsi zoroastrilaisten ja kristittyjen temppeleitä. Islamisaation jälkeen siitä tuli moskeija, ja Shah Abbas I:n tuhon jälkeen siitä tuli jälleen tulitemppeli. Neuvostoliiton aikana sen entisöinti aloitettiin, mutta sitä ei saatu päätökseen Neuvostoliiton romahtamisen vuoksi.

Ateshgah on aina inspiroinut taiteilijoita ja runoilijoita, häntä kutsutaan usein "Kaspianmeren helmeksi". Historiansa aikana kompleksi on käynyt läpi useita jälleenrakennuksia; viime vuosina siitä on tullut yhä suositumpi turistien keskuudessa, koska se sijaitsee lähellä Bakun keskustaa (15 minuutin kävelymatkan päässä Oopperasta).

< p>

Neitsyttorni

Bakun Neitsyttorni on shirvanshahien keskiajalla rakentama torni. Torni rakennettiin yhdelle Bakun kukkulalle, joka sijaitsee nykyään vanhassakaupungissa.
Neitsyttornia pidetään yhtenä Bakun symboleista. Sen korkeus on 36 metriä ja siinä on 7 kerrosta. Se luotiin vartiotorniksi Bailin kaupungin sisäänkäynnille Absheronin niemimaan puolelta, ja se suojeli kaupunkia merirosvojen hyökkäyksiltä. Torni rakennettiin kahdessa vaiheessa: 1000-luvulla sen perustus laskettiin ja 1100-luvulla se valmistui jopa 3 kerrokseen.

Bath Haji Gaiba

>Haji Gaiba Bath on vanha julkinen kylpylä Ganjassa, joka sijaitsee Vanhan Bakun kaupunginosassa. Tämä vuonna 1826 rakennettu historiallinen kylpylä väittää olevansa Azerbaidžanin toiseksi vanhin Mardakan-kylpylän jälkeen. Molemmat kylpylät sisältyvät Azerbaidžanin valtion historiallisen ja arkkitehtonisen suojelualueen luetteloon.

< p>

Icheri Sheherin vanha kaupunki

Icheri Sheher eli "Inner City" on vanhan Bakun historiallinen alue. Se ulottuu yli 20 kilometriä pitkin Kaspianmeren rannikkoa ja sisältää lukuisia 1700-, 1800- ja 1900-luvuilta peräisin olevia arkkitehtonisia monumentteja.

Vanha kaupunki sijaitsee Absheronin niemimaan tasaisella osalla, länteen Bakun keskustaan. Se on suljettu linnoituksen muurien sisäpuolelle, ja se rakennettiin keskiajalla suojaamaan ulkomaisten hyökkääjien hyökkäyksiltä. Vanhaa kaupunkia ympäröivät pyöreät vallit olivat alun perin 4 metriä korkeat, mutta nykyään maa- ja kivilinnoituksia on jäljellä enää 2-3 kerrosta. Vanhankaupungin portteja ovat: Shirvanshah (1851), Sulut (aiemmin Chiglig) (1784), Dilara (1839), Bayil (1396), Binqdi (1780), Binyrli (1785) ja Qarasunqal (1841). Kuuluisa Maiden Tower (1000-luvulla) sijaitsee myös Icheri Sheherin alueella.