Loading icon

Tuomiokirkko Salzburgissa

Salzburgin katedraalia kutsutaan yhdeksi kaupungin vaikuttavimmista ja vaikuttavimmista rakennuksista. Tähän päivään asti säilynyt rakennus on rakennettu 1600-luvun alussa barokkityyliin. Uskotaan, että ensimmäinen katedraali ilmestyi tänne 800-luvulla. Viimeinen jälleenrakennus tehtiin toisen maailmansodan jälkeen, jolloin katedraaliin osui ilmapommi.

Kauan ennen matkaa monet turistit varaavat auton Itävallasta verkossa saadakseen edullisen vuokrahinnan ja nähdäkseen lisää nähtävyyksiä. Salzburgin lentokentällä kompaktiluokan auton hinta alkaa 15 eurosta päivässä, Wienin lentokentällä hinta on noin sama - alkaen 14 euroa per päivä.


Tuomiokirkon tornien korkeus on 81 metriä, kupoli kohoaa 79 metriin, siihen mahtuu samanaikaisesti jopa 10 tuhatta seurakuntalaisia. Katedraali on kuuluisa ylellisistä alttareista, joissa on marmoripylväitä ja lukuisia veistoksia, veistetyistä parvekkeista ja tyylikkäästi maalatusta kupolista. Täällä voit nähdä myös vanhan fontin vuodelta 1321 (uskotaan, että Mozart oli kastettu siinä) ja muinaisia ​​puupenkkejä kaiverruksella. Tuomiokirkko on aktiivinen, jumalanpalveluksia pidetään jatkuvasti.


Sisäänpääsy katedraaliin on ilmainen, se on avoinna päivittäin. Turistien vieraileminen saarnojen aikana ei ole tervetullutta. Katedraalissa järjestetään usein myös upeita urkumusiikkikonsertteja (ilmaisia). Temppelissä on museo, jossa on kokoelma kirkon antiikkiesineitä.

Katedraali sijaitsee historiallisessa keskustassa,
paikassa, jossa Residenzplatz siirtyy Domplatziin, osoitteessa Domplatz, 1a.