Loading icon

Kuinka matkustaa Sydneyyn budjetilla

Sydney on erittäin kallis kaupunki, mutta siellä on paljon asioita, joita voit tehdä käydäksesi siellä pienellä budjetilla.

Yksi parhaista tavoista säästää rahaa Sydneyssä on majoittua hostellissa. Nämä paikat ovat usein halvempia kuin hotellit, ja ne sopivat erinomaisesti matkatovereiden tapaamiseen ja ystävyyssuhteiden solmimiseen.

1. Majoitu hostellissa

Jos aiot vierailla Sydneyssä pienellä budjetilla, sinun on oltava varovainen valitessasi majoitusta. On tärkeää valita hostelli, joka tarjoaa parhaan vastineen rahalle ja joka tarjoaa silti olennaiset mukavuudet.

Parhaat hostellit sijaitsevat lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä ja tarjoavat erinomaista asiakaspalvelua vierailleen. Heillä on myös huoneita ja asuntoloita, jotka ovat siistejä, mukavia ja edullisia. Ne ovat täydellinen valinta matkailijoille, jotka haluavat säästää budjetissaan tutkiessaan Australian eloisaa kaupunkia.

Hostellissa yöpyminen on loistava tapa tavata uusia ihmisiä ja pitää hauskaa matkoilla! Mutta on myös tärkeää löytää turvallinen hostelli. Onneksi Sydneyssä on monia hyviä vaihtoehtoja, joista voit valita.

Hostellit ovat usein edullisin vaihtoehto Sydneyn matkailijoille budjetilla. Ne sijaitsevat yleensä lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja niihin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.

Jos esimerkiksi aiot yöpyä Sydneyssä budjetilla ja haluat nähdä ikonisen Oopperatalon, kävelyetäisyydellä on monia hostelleja. rakennukseen. Halpoja lippuja on myös helppo löytää verkosta tai lippupisteestä.

Kun valitset hostellia, varmista, että etsit paikkaa, jonne on helppo päästä lentokentältä ja josta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. On myös hyvä idea varata hostelli etukäteen, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden varata huoneesi ennen kaupunkiin saapumista.

Jos etsit sosiaalista ympäristöä tavata muita matkailijoita, tutustu hostelliin Sydneyn kukoistavassa patikkamatkailualueella. King Crossin alue on reppumatkailijoiden suosittu yöpymispaikka, ja siellä on monia pubeja ja baareja. Se on myös mukava kaupunginosa kävellä, koska se on halvempi ja hiljaisempi kuin muut kaupungin alueet.

Jos sinulla on tiukka budjetti etkä välitä pienestä ylimääräisestä tilasta, suosittelemme yöpymistä yhdessä Sydneyn suurimmista reppumatkailijoista nimeltä Wake Up! Siinä on 540 vuodetta ja legendaarinen baari kellarissa, mikä on loistava paikka tavata muita matkailijoita.

2. Käytä joukkoliikennettä

Sydneyssä on laaja junien, linja-autojen ja lauttojen verkosto, jolla voi liikkua kaupungissa halvalla. Paras tapa liikkua kaupungissa on käyttää liikennekorttia, kuten Opal-korttia. Tämä uudelleenkäytettävä lippu on helppokäyttöinen, ja sen hinta vähennetään automaattisesti saldostasi. Voit ostaa Opal-kortin lentokentältä tai mistä tahansa kaupungin lehtikioskeista tai lähikaupoista, ja se on myös myynnissä verkossa.

Julkinen liikenne on erinomainen tapa säästää rahaa, varsinkin jos matkustat lasten kanssa tai sinulla on budjetti. Sydney Trainsin operoima Sydneyn junapalvelu on hyvin palvellut ja tarjoaa nopean, tehokkaan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon ajamiselle.

Bussit ovat toinen halpa kulkuväline, jota kannattaa harkita, varsinkin jos yövyt kaupungin keskustassa tai lähellä satamaa. Ne ovat yleensä halpoja ja kulkevat säännöllisesti, vaikka niiden saavuttaminen määränpäähän voi kestää hetken.

Jos haluat vierailla joillakin Sydneyn syrjäisimmillä rannoilla, sinun kannattaa matkustaa sen sijaan lautalla. Nämä ovat ilmastoituja, suhteellisen edullisia ja loistava tapa nähdä joitain kaupungin parhaista paikoista.

Satamasilta ja oopperatalo ovat kaksi Sydneyn kuuluisimpia maamerkkejä, joten risteily jollakin kaupungin lautalla on loistava tapa kokea ne. Lautat ovat usein halvempia sunnuntaisin, joten matka kannattaa suunnitella tähän aikaan.

Kävely on toinen loistava vaihtoehto kaupungin yksittäisiin lähiöihin tutustumiseen. Se on myös paras tapa nähdä Sydneyn ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Muista kuitenkin, että tämä kaupunki on suuri, ja sinun on valmistauduttava pitkälle kävelylle päästäksesi paikasta toiseen.

Hyvä tapa säästää ruoassa on kokeilla BYO:ta (tuo omasi), kun syöt ulkona ravintoloissa. Useimmissa Sydneyn ravintoloissa on 10 %:n palvelumaksu, joten tuomalla oman viinin voit säästää rahaa aterioissasi.

Toinen vinkki on yrittää syödä rannalla, jos mahdollista. Monilla Sydneyn rannoilla on ilmaisia grillejä, ja jos löydät paikan, josta on näköala, se on täydellinen tapa nauttia ateria kuluttamatta omaisuuksia.

Ei ole mahdollista tutustua Australian nähtävyyksiin yhdessä päivässä eikä viikossa, mutta näet avun avulla maksimimäärän uusia paikkoja vuokra-autosta jollakin maan lentokentistä. Esimerkiksi Sydneyssä voit vuokrata auton 18 eurosta päivässä, Perthissä - 17 eurosta päivässä.

3. Mene valaiden katseluun

Valaat ovat yksi maailman suurimmista nisäkkäistä, ja jos etsit tekemistä, joka saa sinut hämmästymään, päivän valaiden katselu Sydneyssä on loistava vaihtoehto. Ympäri kaupunkia on saatavilla useita risteilyjä ja näköalapaikkoja, joista on upeat näkymät näihin upeisiin olentoihin niiden matkalla pohjoiseen tai etelään.

Paras aika valaiden katseluun Sydneyssä on toukokuusta marraskuuhun, jolloin muutto on täydessä vauhdissa. Tänä aikana sinulla on mahdollisuus havaita ryhävalaita, orkoja ja etelävalaita niiden liukuessa ohi.

Eteläisen muuttoliikkeen aikana sinulla on myös mahdollisuus nähdä äitejä opettamassa vasikoita murtautumaan. Äidille on hyvin erityinen hetki opettaa lapsensa uimaan, ja nämä hetket ovat usein uskomattoman liikuttavia.

Olet luultavasti onnekas, kun huomaat valaan tänä aikana, ja se on varmasti erittäin erityinen kokemus! Paras tapa nauttia tästä on osallistua valaiden katselukierrokselle, jonka vetää kokenut meren luonnontieteilijä.

Varaa paikkasi valaidenkatselukierrokselle hyvissä ajoin, jotta et juuttuisi väkijoukkoon. Valittavana on monia yrityksiä, ja voit ottaa niistä selvää verkossa tai puhelimitse.

On myös tärkeää muistaa, että ei ole takeita siitä, että havaitset valaan Sydneyssä vieraillessasi, mutta jos sinulla on onnea, voit odottaa näkeväsi melko uskomattomia nähtävyyksiä. Näitä ovat Sydneyn oopperatalo, Luna Parkin huvipuisto ja Harbour Bridge.

Kun olet ulkona, voit myös käyttää tilaisuutta hyväksesi ja kävellä Sydneyn upeimmista rannikkokävelyistä, jotka ovat loistava tapa ihailla henkeäsalpaavia maisemia. Voit myös tutustua Sydneyn Australia-museoon ja Sea Life Aquariumiin, joissa molemmissa on suuri kokoelma valaita ja muita meren eläimiä.

Voit jopa kävellä nähdäksesi kuuluisan Hornbyn majakan, luonnonkauniilla paikalla Watsons Bayssä, josta on parhaat näkymät Sydneyn rannikolle. Sinne on helppo päästä kaupungista, ja se on loistava tapa viettää iltapäivä perheesi kanssa.

4. Mene kävelylle

Yksi parhaista tavoista nähdä Sydney pienellä budjetilla on käydä kävelyllä. Se ei ole vain hieno tapa nähdä kaupunki, vaan se on myös hauskaa toimintaa, joka saa sinut liikkeelle ja saa sinut tuntemaan olosi hyväksi.

Tunnet paljon paremmin, jos käytät aikaa liikuntaan joka päivä, joten muista varata vähintään 30 minuuttia kävelyä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kävely voi alentaa verenpainetta, vähentää kroonisten sairauksien riskiä ja parantaa yleistä terveyttäsi.

Kaupungissa on monia erilaisia kävelyreittejä, joten etsi itseäsi kiinnostava ja nauti kävelystäsi. Bondi to Coogee rannikkokävely on suosittu valinta, ja Royal Botanic Gardens on loistava paikka myös rentouttavalle kävelylle!

Toinen suosittu vaihtoehto on mennä Sydney Tower Eyelle, josta on 360 asteen näköala kaupunkiin. Liput ovat noin 26 dollaria, ja voit myös varata ennakkoon joogatunnin, joka on loistava tapa rentoutua ja treenata pitkän päivän jälkeen.

Jos olet kiinnostunut näkemään taidetta, käy Museum of Contemporary Artissa tai NSW:n taidegalleriassa. Molemmilla on upeita moderneja kokoelmia ja paljon australialaisia taideteoksia. Siellä on myös ilmainen Art After Hours -tapahtuma joka keskiviikko-ilta klo 22 asti.

Muita upeita ilmaisia vierailukohteita Sydneyssä ovat Royal Botanic Gardens, Royal Sydneyn eläintarha ja Royal National Park. Kaikki nämä paikat ovat lyhyen ajomatkan päässä kaupungin keskustasta ja ovat loistava tapa viettää iltapäivä luonnossa kuluttamatta paljon rahaa!

Lisäksi voit vierailla eri markkinoilla eri puolilla kaupunkia ilmaiseksi. Joka viikonloppu koulut ja kirkkoalueet ympäri kaupunkia muuttuvat toreiksi, joista löydät paikallisia tuotteita.

Saatat löytää työtä Sydneystä, mikä voi olla loistava tapa säästää rahaa kaupungissa vieraillessasi. Itse asiassa monet ulkomaalaiset voivat työskennellä täällä jopa vuoden ajan, joten kannattaa tutustua mahdollisuuksiin ennen kuin lähdet kotoa!