Loading icon

Kesämatkalla Norjassa

Matkustus Norjassa on aina jännittävä kokemus, mutta siitä tulee vieläkin palkitsevampaa, kun vierailet maassa kesällä. Lämmin sää ja pitkät päivät antavat mahdollisuuden nauttia joistakin maan kauneimmista paikoista, mukaan lukien sen upeista vuonoista.

Jos etsit kaukaisempaa kohdetta, jolla on dramaattinen luonnonkauneus, voit löytää Geirangerfjord Länsi-Norjan vuonoilta löytyi. Tässä Unescon maailmanperintökohdassa on kaikki, mitä vuonolta voi pyytää: tyyni vesi, upeita vuoria ja vesiputouksia.

Senjan saari

Norja on maa, jossa on karuja vuoristoja, upeita valtameriä ja rantoja, pakollisia kalastajakyliä ja loputtomia vaellus- ja pyöräilyreittejä. Yksi Norjan suurimmista saarista on Senjan saari, joka on loistava paikka kokea nämä kaikki kesällä ja talvella.

Kesällä on mahdollista nauttia dramaattisista rannikon vuonoista ja kallioista. Turistit voivat patikoida ja pyöräillä vuorilla tai vain rentoutua ja ihailla näkymiä hotellihuoneesta.

Senja Island


Talvella turistit voivat osallistua myös vuotuiseen Senjan lumifestivaaliin ja kokea saaren maagisia talvimaisemia. Hiihto on mahdollista Senja-vuorten huipuilla, jotka ovat usein peitetty tuoreella, jäljittämättömällä jauheella. Hiihtokausi voi kestää helmikuusta toukokuuhun sääolosuhteiden mukaan.

Senjan vuorenhuiput ovat suosittuja retkeilijöiden kohde, ja siellä on monia ikonisia vaelluksia näköalapaikoille. Tunnetuimpia vaellusreittejä ovat Segla, Husfjellet ja Hesten.

Näiden ikonisten vaellusten lisäksi Senjan eteläosassa on Anderdalenin kansallispuisto, jossa on tiheitä metsiä ja kymmeniä tutkittavia polkuja. . Maisemat ovat upeat ja marjoja riittää poimittavaksi.

Senjalla on myös viehättäviä kalastajakyliä, kuten Torsken ja Mefjordvaer. Heillä on erinomaisia ravintoloita, ja niissä tarjoillaan alueen parhaita kaloja, kuten pallasta, lohta ja turskaa.

Vuonot

Norja on ulkoilun ystävien paratiisi ympäri vuoden, mutta kesäkuukaudet (kesäkuu, heinä ja elokuu) tarjoavat pitkiä aurinkoisia päiviä ja kirkkaita iltoja. Tämä on täydellinen aika tutustua Norjan vuonoihin, kansallispuistoihin, kaupunkeihin ja saariin.

Fjords


Ajatko sitten vuonojen läpi tai vierailee vuonon puoleisessa kylässä, kukaan matkailija ei tule pettymään upeisiin maisemiin. Häntä ympäröivät rehevät metsät, kimaltelevat siniset joet ja dramaattiset vuoret.

Vierailu Norjassa ei olisi täydellinen ilman matkaa johonkin maan monet vuonot, ja siellä on useita upeita löytöjä. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Geirangerfjord, Naeroyfjord ja Sognefjord ovat kaikki vierailun arvoisia.

Norjan vuonoissa on niin paljon nähtävää, että kaiken tutkimiseen voi viettää elämänsä. Vuonoa pitkin voi tehdä risteilymatkan, maisemia vuoristovaelluksesta tai jopa puuteltassa majoittuminen.

Norjan sää voi muuttua paljon, joten on tärkeää pitää silmällä ennustetta. Rannikkoalueilla voi olla tuulinen ja kostea sää, kun taas sisämaassa voi olla lämpimiä, aurinkoisia päiviä ja vähän sadetta.

Kesällä Norjaan matkustettaessa on tärkeää pakata mukaan kevyet, mutta lämpimät vaatteet. Myös takki ja hattu kannattaa pakata mukaan, varsinkin pohjoisessa.

On myös hyvä idea tarkistaa revontulien sääennuste, sillä tämä on suosittu kohde nähdä niitä. Kesä-, syys- ja lokakuussa niitä todennäköisemmin nähdään, kun yöt pidentyvät.

Fjords


Jos joku haluaa nähdä lisää kasvillisuutta, Toyenissa vieraileminen on hieno suunnitelma. Tämä puutarha vie suuren tilan, jossa on monipuolinen kasvitieteellinen kokoelma ja tuoksupuutarha. Sieltä löytyy laaja valikoima kasveja trooppisista sademetsistä kuiviin aavikon pensaisiin. Suurin osa alueesta on suunniteltu arboretumiksi, jossa on satoja erilaisia kasveja. Puutarhassa on suuri ja monipuolinen kokoelma puita ja pensaita, jotka on istutettu systemaattisesti kasviperheen jälkeen

Ja viheralueen tekemiseksi kotona ei tarvitse kasvattaa oikeita kasveja. Tähän voi olla järkevä ratkaisu – keinokasvit. On loistava paikka ostaa tällaisia kasveja kotiin - Ambiplants. Tekokasvien asiantuntijana Ambiplantsilla on laaja valikoima erilaisia tekokasveja. Suurista pieniin ja kaikkea keinotekoisista laakeripuista keinotekoisiin palmuihin.