Loading icon

Ateena - erityinen kreikkalainen kaupunki, jolla on historiallista perintöä

Ateena - erityinen kreikkalainen kaupunki, jolla on historiallista perintöä

Kreikan pääkaupunki tekee vaikutuksen historiallisella ja kulttuuriperinnöllään, eikä mikään kaupunki maailmassa voi tehdä näin elävää vaikutelmaa. Ateena on erityinen kaupunki, jolla on rikas menneisyys ja upeat todisteet muinaisesta sivilisaatiosta, joka synnytti maailmandemokratian. Tämä paikka on vaurauden alku ja muinaisen kulttuurin syntymä –  Akropolis, joka on maailman suosituin paikka, jossa on eniten turisteja.
Mukava matkan saamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Kreikka. Keskimääräinen autonvuokraushinta Ateenassa on 17 euroa päivässä, Heraklion lentokentällä vuokra on sama kuin kaupungissa, vaikka yleensä vuokraaminen lentokentällä on halvempaa.


Ateenaa ympäröivät Attikan parhaat rannat. Ateenan parhaat rannat 1001rannalla.
Viehättävä Ateena – matkailijoiden laajuus
Ateena on muinaisina aikoina erittäin tärkeä pyhä kaupunki. Olympialaisten jälkeen kaupunkien kadut ja kaupunginosat ovat muuttuneet uusien modernien rakennusten ja uusien museoiden avaamisen myötä. Akropoliksen metrolinjan rakentamisen aikana löydettiin tärkeitä arkeologisia löytöjä, jotka edustavat muinaisia ​​näytteitä taitavasti luoduista astioista, joissa on kauniita kuvioita ja piirustuksia. Modernin metron hyvin varustettuun huoneeseen on luotu hämmästyttävä museo kaivauksissa löydetyistä näyttelyistä. Historiallisessa keskustassa on historiallisia monumentteja, joista Akropoliksen länsipuolella sijaitseva majesteettinen Hephaistos-temppeli ansaitsee erityistä huomiota. Vanhin rakennus on säilyttänyt ulkonäkönsä ja tekee vaikutuksen suurenmoisella marmoripylväskompleksilla ja taitavilla kuvilla kansansankareista muinaisista legendoista. Kreikan pääkaupunki kiehtoo Plakan muinaisella asuinalueella, jossa on katujen labyrintti ja tuhansia portaikkoja, jotka on suunniteltu romanttisiin kävelyretkiin muinaisten talojen ja kukkivien sisäpihojen keskellä. Tämä paikka on täynnä muinaisia ​​raunioita ja bysanttilaistyylisiä kirkkoja, jotka tuovat erityistä vanhaa makua vilkkaille moderneille kaduille, joissa on monia kauniita ravintoloita, museoita ja yökerhoja. Kansantaiteen museo sijaitsee korttelin itäosassa ja esittelee hallissaan kansallisaiheisia kokoelmia. Anafiotika on todellinen Plakan helmi, jossa on mystisiä kapeita kujia ja umpikujakäytäviä, joita koristavat kauniit ja kukkivat paviljongit. Ateena on muinaisen sivilisaation sydän, jossa on kuuluisa lämmin meri, joka houkuttelee matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Kaupungin nähtävyydet
• Ateenan akropolis on monumentaalinen monimutkainen, joka koostuu muinaisista rakenteista, jotka ovat samanlaisia ​​kuin majesteettisten temppelien ja linnoituksia. Todisteet sivilisaation voimasta kohoavat kalliomäellä ja on suosituin matkailukohde. Pyhä paikka houkuttelee pylväiden loistolla ja muinaisen tyylin eleganssilla, joka heijastuu muinaisiin raunioihin, joita rakennetaan perusteellisesti. Useimmat turistit kokevat hämmästyttäviä tuntemuksia saapuessaan kaupungin modernista osasta antiikin Akropolis-kukkulalle, joka säilyttää menneisyyden jälkiä.

• Parthenon – kaunis valkoisesta marmorista valmistettu temppeli, joka on rakennettu jumalatar Athena Parthenoksen kunniaksi. Muinainen rakennus on arkkitehtoninen mestariteos, joka on tehty yhdistelmänä taiteellista taitoa ja veistoksellista täydellisyyttä. Pyhän temppelin arkkitehtuuri sisältää linjojen eleganssia ja täydellisten muotojen harmoniaa taitavan sisustuksen toistuvissa yksityiskohdissa. Majesteettiset pylväät ja kauniit veistokset hämmästyttävät erityisellä vanhalla viehätysvoimalla.

• Odeon of Atticus Herodes on historiallinen muistomerkki, joka on säilyttänyt muinaisen amfiteatterin ulkonäön, jossa on majesteettinen näyttämö ja ulkoilmaauditorio. Arkkitehtoninen ihme iskee monumentaalisilla muodoillaan ja mittakaavan loistollaan. Muinaisessa rakennuksessa ei ole kattoa, mutta tämä ei muuta säilyneen ulkonäön viehätystä upeilla antiikin piirteillä. Tällä ainutlaatuisella paikalla on suuri kulttuurinen merkitys täällä järjestettävien vilkkaiden esityksistä ja festivaaleista johtuen.

Kreikan pääkaupunki on aiemmin kokenut monia voittoja ja tragedioita, kukoistanut rauhan aikoina ja luonut arkkitehtuurin ja taiteen mestariteoksia. Ateenan kadut ovat säilyttäneet ikivanhan osan rikkaan historian loistosta, jossa aika näyttää pysähtyneen marmoriloistossa.