UKK (Usein kysytyt kysymykset)

Onko minulla pakko olla kansainvälinen ajokortti?

Tieliikennettä koskevan Wienin yleissopimuksen puitteissa jäsenvaltiot tunnustavat kansalliset ajokortit ilman tarvetta hankkia kansainvälistä ajokorttia.

Wienin yleissopimukseen kuuluvat maat ovat: Itävalta, Bahama, Bahrain, Valko-Venäjä, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Brasilia, Iso-Britannia, Unkari, Venezuela, Guyana, Ghana, Saksa, Kreikka, Georgia, Tanska, Zaire, Zimbabwe, Israel, Indonesia, Iran, Espanja, Italia, Kazakhstan, Costa Rica, Côte d'Ivoire, Kuuba, Kuwait, Latvia, Liettua, Luxembourg, Makedonia, Marokko, Mexico, Monaco, Nigeria, Norja, Pakistan, Puola, Portugali, Korea, Moldova, Venäjä, Romania, San Marino, Seychellit, Senegal, Slovakia, Slovenia, Tajikistan, Thaimaa, Turkmenistan, Uzbekistan, Ukraina, Uruguay, Filippiinit, Suomi, Ranska, Kroatia, Keski-Afrikan tasavalta, Tsekin tasavalta, Chile, Sveitsi, Ruotsi, Ecuador, Viro, Etelä-Afrikka, Jugoslavia.

Lue lisätietoa osoitteesta: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Driving_Permit

Ajokorttia koskeva asiakirja on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteesta unece.org, liite 6, sivu 61

HUOM! Mikäli ehdot edellyttävät kansainvälistä ajokorttia, vuokrausyhtiö voi kieltäytyä luovuttamasta autoa ilman kyseistä lupaa, ja rangaistuksia voidaan määrätä (vaikka kyseisessä maassa kansallista ajokorttia pidetään laillisena). Suosittelemme tulostamaan Wienin yleissopimuksen englanninkielisenä ja ottamaan sen mukaasi estääksesi ongelmatilanteet poliisipartioiden ja autonvuokrausyhtiöiden kanssa. Muissa maissa auto saatetaan luovuttaa sinulle kansallista ajokorttia vastaan, mutta suosittelemme hankkimaan kansainvälisen ajokortin estääksesi ongelmat vuokrausyhtiön ja paikallisen poliisin kanssa. Vuokraus tapahtuu tällaisissa tapauksissa omalla vastuullasi.

Mitä ehtoja alle 21-vuotaiden autonvuokraukseen on?

Yleisesti vuokrauspalvelut on tarkoitettu yli 21-vuotaille. Osa kumppaneistamme tarjoaa autonvuokrausta yli 19-vuotaille lisämaksusta. ”Nuorten kuljettajien” mahdolliset lisämaksut ilmenevät vuokrausehdoista (hintatiedot).

Voiko auton vuokrata alle yhdeksi päiväksi?

Vähimmäisvuokra-aika on 24 tuntia. Voit palauttaa auton aiemmin, mutta se ei vaikuta vuokrauksen hintaan; sinulta veloitetaan koko maksu yhdeltä päivältä.

Mistä voin löytää valitsemani vuokrausyhtiön toimipaikan?

Jos noudat auton lentokentältä, kiinnitä huomiota vuokrausyhtiön sijaintiin. Jos noudat auton lentokentältä, valitse hakutuloksista ”terminaalista”. Jos toimipaikka sijaitsee lentokentän ulkopuolella, valitse hakutuloksista ”bussikuljetus”. Bussikuljetus on aina ilmainen ja se on vuokrausyhtiön tarjoama. Yleensä toimipaikat ovat enintään 5 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä. Muussa tapauksessa paikallisen toimipaikan puhelinnumero ja osoite näkyvät varauksen tiedoissa.

Mitä minun tulee tehdä, jos en ehdi palauttamaan vuokra-autoa ennen vuokrausajan päättymistä?

Ehdot ovat seuraavat: sinun tulee maksaa 60 % päivän vuokraushinnasta, mikäli palautat auton 12 tuntia vuokrausajan päättymisen jälkeen. Jos et ole palauttanut autoa 12 tuntia vuokrausajan päättymisen jälkeen, sinun tulee maksaa täysi maksu koko päivältä. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa meille viivästyksestä. Jos et ilmoita viivästyksestä, vuokrausyhtiö voi ryhtyä toimenpiteisiin (esimerkiksi etsintäkuuluttaa auton). Yritä suunnitella vuokrausaika hyvin etukäteen.

Hukkasin varausnumeroni tai kuittini. Mitä minun tulee tehdä?

Älä huoli. Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse tai puhelimitse ja lähetämme sinulle kopion kuitista tai varausnumerosta. support@cars-scanner.com +358753252977

Voinko muokata/peruuttaa varaukseni?

Peruutuslomake löytyy sivustoltamme. Peruutukseen sovelletaan seuraavia ehtoja:

  • ilmainen peruutus viimeistään 24 tuntia ennen vuokrausajan alkua 
  • 50 EUR veloitus, mikäli peruutus tehdään alle 24 tuntia aiemmin 
  • Täysi maksu koko vuokrausajalta, mikäli varausta ei peruuteta ennen vuokrausajan alkua.  

Huomioithan, että jotkin erikoistarjoukset voivat muuttaa peruutuskäytäntöä; lue ehdot huolellisesti suunnitellessasi matkaasi. "

Kuinka paljon polttoainetta vuokra-autossa on?

Yleensä vuokra-autoissa on täysi tankki ja ne tulee myös palauttaa tankki täynnä. Polttoainen puute tulee maksaa vuokrausyhtiön hinnaston mukaisesti.

Mitä eroa cars-scanner.fi:lla ja muilla autovälittäjillä on?

Olemme tehneet sopimuksen johtavien yhtiöiden kanssa, mukaan lukien EuropCar, SIXT, Budget, Dollar, Avis, Alamo, Thrifty, Hertz, National sekä korkealaatuisia palveluita tarjoavat kansalliset ja paikalliset yhtiöt.

Cars-scannerilla on jokaisessa kaupungissa vähintään 3-4 autonvuokrauspalvelun tarjoajaa.

Analyytikkomme seuraavat päivittäin maailman suurimpien autonvuokrausyhtiöiden hintoja taatakseen asiakkaillemme parhaat palvelut edulliseen hintaan. Puhelinpalvelumme on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja se tarjoaa neuvoa varaukseen ja autonvuokraukseen liittyen.

Sivustoltamme löytyy tietoa autonvuokraukseen liittyen.

Voinko noutaa auton työajan ulkopuolella?

Kyllä voit. Pidä kuitenkin mielessä, että autonvuokrausyhtiö voi veloittaa lisämaksua.

Auton palautus työaikojen ulkopuolella.

Jos palautat auton lentokentälle, pysäköi se autonvuokrausyhtiön parkkipaikalle ja vie autot laatikkoon, jossa lukee ”AVAIMET”.

Kuinka pian vakuussumma palautetaan?

Vakuussumman vapauttaminen riippuu vuokrausyhtiön ehdoista, mutta yleensä se palautetaan 30 työpäivän kuluessa. Varmista, että vakuussumma palautetaan mahdollisimman pian ottamalla yhteyttä pankkiisi. Voit myös ottaa yhteyttä yhtiöön, josta vuokrasit auton.

Vakuutusehdot. Omavastuun määrä. Vakuussumma

Varmista miellyttävä vuokrauskokemus hankkimalla täysi vakuutus. Voit tehdä tämän joko sivustollamme tai suoraan vuokrausyhtiössä.

Jokaisella autolla on omat ominaisuutensa, jotka on esitetty vakuutusasiakirjoissa. Lue vakuutuskirja huolellisesti valmistautuaksesi hyvin mahdollisien yllätysten varalta. Esimerkki:

Mitä kortteja cars-scanner hyväksyy maksuvälineeksi?

Voit käyttää pankki- ja luottokortteja - VISA, MasterCard, Delta ja American Express - maksaaksesi varauksen etukäteen.

Tutustu huolellisesti vuokrausehtojen ”maksutapoihin”. Joissain tapauksissa kuljettaja voi joutua esittämään luottokorttinsa auton noutamisen yhteydessä. Huomioi, että useimmat pankkikortit ovat itse asiassa luottokortteja ilman luottorajaa. Tällaiset kortit riittävät, mikäli sinulla on riittävästi saldoa vakuussumman perimiseen. Selvitä, onko korttisi pankki- vai luottokortti lähettämällä meille kortin 6 viimeistä numeroa, tai ottamalla yhteyttä pankkiisi.