Loading icon

Matkustaa Belgiaan: matkavinkkejä

Olemme valinneet Belgian mielenkiintoisimmat ja epätavalliset piirteet, jotka voivat olla hyödyllisiä matkustajalle.

Kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta
Euroopasta ja erityisesti Belgiasta puhuttaessa on syytä mainita sen kansalaisten suvaitsevaisuus ja suvaitsevaisuus. Siksi ilmaise mielipiteesi huolellisesti ja täsmällisesti eri rodun, maan tai uskonnon ihmisistä. Belgiat pitävät suvaitsemattomuutta ja kielteisiä lausuntoja tyhmyyden ja tietämättömyyden merkkinä.

Kielellinen monimuotoisuus
Kielten erot pelottavat joskus matkustajia. Siksi kannattaa tutkia, missä maan osassa mitä kieltä puhutaan Brysselissä sinua ymmärretään englanniksi tai hollanniksi, kuten maan pohjoisosassa Flanderissa. Mutta etelässä, Valloniassa, suurin osa puhuu vain ranskaa.Keitä ovat Vallonit ja Flemingit
Ennen kuin matkustat Belgiaan, tutustu maan karttaan. Kun ajat Belgian pohjoisosan läpi, sinun ei pitäisi alkaa puhua ranskaa paikallisten kanssa. Koska se on koti flaameille, jotka puhuvat hollantilaista murretta. Mutta etelässä kuulet rauhallisesti Vallonian ja ranskan.

Vieraiden etiketti
Jos sinut kutsutaan vierailemaan, sinun on ostettava kukkakimppu. Mutta ei missään tapauksessa krysanteemit, ne annetaan hautajaisiin. Kimpussa pitäisi olla pariton määrä kukkia, mutta ei 13. Tätä pidetään epäonnisena lukuna belgialaisten keskuudessa. Vaihtoehto kukille voi olla suklaarasia. Mutta on parempi säästää alkoholijuomia läheisille ystäville.

Venäläiset haluavat tulla käymään ilman kutsua, mutta Belgiassa emme suosittele sitä. Jopa varoitusta tunti ennen vierailua pidetään töykeänä. Maan asukkaat suunnittelevat päiviä, viikkoja ja jopa kuukausia, joten äkillinen saapuminen voi pilata kaikki suunnitelmat. Ei myöskään kannata kutsua ketään teatteriin tai pyöräretkelle viime hetkellä.Ilman sateenvarjoa, ei missään
Maassa sataa usein. Tämä ei ole raskas kaatosade, mutta silti vähän miellyttävä. Siksi, kun lähdet matkalle, älä unohda tuoda sadetakkia tai sateenvarjoa. Tästä on varmasti hyötyä kävellessään ympäri kaupunkia.

Tervetuloa valittamaan
Jos kuulet valituksia paikallisilta, älä ole yllättynyt. Belgialaiset ovat närkästyneitä pienimmästäkin syystä: radion kappale on väsynyt, sataa jälleen, bussi myöhästyy, leivän hinnat ovat nousseet. Ihmiset rakastavat keskustella monenlaisista tyytymättömyysilmiöistä. Valmistaudu tähän.

Ostokset maassa
Kun ostat Belgiassa, muista, että sunnuntai ei ole paras aika. Tätä päivää pidetään vapaapäivänä useimmille maan asukkaille. Ja ne paikat, jotka työskentelevät viikonloppuisin, ovat usein täynnä ihmisiä.

Ole täsmällinen
Jos olet varannut ajan, muista tulla ajoissa. Kohteliaisuus on enintään viisi minuuttia. Myöhästymistä pidetään loukkauksena.Laiskuutta ja kerskailua ei arvosteta suuresti
Belgialaiset rakastavat ahkeraa ja nöyrää ihmistä. Vierailijat, jotka alkavat ylpeillä ja olla laiskoja, eivät koskaan voita paikallisen suosiota. Yritä siis näyttää persoonallisuutesi parhaat ominaisuudet. Toisaalta Belgian asukkaat eivät liioittele taloudellista vaurautta ja ovat aina siististi pukeutuneita. Siksi he odottavat tätä myös muilta ihmisiltä.

Yritä olla kritisoimatta
Belgialaiset ovat hyvin haavoittuvaisia ​​ihmisiä, vaikka se vaikuttaakin uskomattomalta. Siksi heitä ei pitäisi kritisoida ankarasti, mutta jos huomautus on välitettävä, yritä esittää se ystävällisesti.

Varo huijareita
Valitettavasti maa on täynnä taskuvarkaita ja muita huijareita. Uskovaiset turistit joutuvat usein varkaiden saaliiksi. Varo tungosta paikkoja, älä jätä asioita valvomatta äläkä pidä kaikkia rahojasi yhdessä paikassa. Yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen auttaa välttämään epämiellyttäviä tilanteita tässä upeassa maassa. Turvallisuuden vuoksi löydät paikallisia oppaita Brysselistä osoitteesta 1001guide.net.

Yritä olla kritisoimatta
Belgialaiset ovat hyvin haavoittuvaisia ​​ihmisiä, vaikka se vaikuttaakin uskomattomalta. Siksi heitä ei pitäisi kritisoida ankarasti, mutta jos huomautus on välitettävä, yritä esittää se ystävällisesti.